Videojátékfilmek 18. - Silent Hill - nézhetetlenül pocsék film

Egy megszállt kislánnyal kezdünk. Eddig oké. De a sötét, komor jelentet elvágják, és átugrunk átvezetés nélkül egy hót vidámra. Plusz még nyávognak is. Már az az érzésed hogy "na akkor meneküljünk erről a filmről".

Majd látjuk Apu irodáját - bocs, ez mégis inkább a lakása. A díszlettervezőt itt kellett volna kirúgni.
Megtudjuk hogy Anyu lelépett Lánnyal, és most a telefont se veszi fel. Viszont kreténvolt, mert otthagyta a számítógépet bekapcsolva, és még az előzményekben se kellett keresni hová indult.


Aztán Anyu megáll egy benzinkútnál, és erőst aggódik. Hogy min, az totál rejtély. Szintén találkozunk Rendőrnővel, aki a) nem veszi le sose a motorossisakját b) azonnal gyanús neki Anyu, bár erre nem adott okot c) éjszaka is állandó jelleggel viseli a napszemcsit.


Aztán megtudjuk, hogy Anyu nem tudja hol keresse a Várost. Pedig a neten minden infó ott volt. Szintén kiderül hogy Apu elvinné a gyereket pszichiáterhez, de Anyu nyilván scientológus, mert teljesen ellene van. És bár azt állítja "a gyógyszer mit sem ér", nem láttuk hogy a gyerek bármit szedett volna, vagy egyáltalán felírtak volna valamit.
Majd a Rendőrnő mikor távoznak követi őket. Bár erre oka nincs, és pszichopata gyilkosnak tűnik tőle.
Aztán Anyu az igazoltatás elől elhajt padlógázzal. Miért? Mert csak.
Megérkezünk a Városba, kisebb koccanás után Anyu magához tér, és nekem az a kérdésem: hol van Rendőrnő?
Anyu nekilát mászkálni, mikor riadósziréna hangzik fel, és ... Hát eljön valami Másik Dimenzió. Üldözőbe veszi egy csapat gyerekzombi, akik nem tudom hogy kerültek pda, és csak Fake Scare-nek vannak, mert mikor elérnék, elpárolognak. Amitől Anyu kiszaladna a Városból, a lánya most valamiért nem érdekli, bár eddig elrabolta azt Aputól, leszarta a tudományt, semmibe vette a hatóságokat...

Közben Apu faggatózik valami szerelőnél, és egy pár kérdés után vastag köteg pénzt vesz elő - miért is? Anélkül is készségesen válaszolgatott eddig a szerelő.
A Városban előkerül Rendőrnő, és izibe letartóztatja Anyut, mert biztos megölni hozta a Lányt a Városba. Nyilvánvalóan szolgálatra alkalmatlan pszichózisa van. Szintén megtudjuk, hogy vezetni se tud, csak úgy eddig ájultan hevert, mert leesett a motorjáról. Sőt, Anyu kocsiját is otthagyja, inkább gyalog indulnak vissza vagy 30 km-re. Miközben Lány a Városban van, és mindenki szerint mérgező gázokat lélegzik. Nem kéne legalább minimális erőfeszítést tenni, meg a kocsival hajtani?

Apu közben a normál világban találkozik egy Nyomozóval, és nagyon arcoskodik, csaknem tudni mire föl, a hatóság végzi a munkáját, mégpedig profin.
Anyuékat közben megtámadja egy újfajta zombi - nem tudni ez mi, meg miért, nem is találkozunk többet ilyennel... Amúgy ha a szörnyek ebben a pokoldimenzióban is ugyanúgy itt vannak, minek a másik...?
Apunak elég sokat elmondanak a Város történetéről - többet mint valaha is szüksége lenne ahhoz hogy megtalálja a családtagjait. De ez neki valahogy kevés.
Anyu közben elválik Rendőrnőtől, és összefut pár gázálarcos fickóval - akik elől elszalad, és iskolapadok fiókjában keresi a lányát, meg egy budiba zárt hulla szájában. Bikóz Videogéjm Lodzsik.
Majd jön pár újabb szörny, meg még újabb, köztük "Piramisfej", aki a franchise maskotja mondhatni, de itt csak egy random szörny. Semmiféle jelentősége nincsen, így nem is érdekel. Pláne hogy ezek is mind csak Fake Scare, mert mikor már nem lehet tovább futni előlük, ezek is elpárolognak.
Aztán összefutnak egy nővel aki épp kövekkel hajigálja Őrült Nőt - és mit tesz Rendőrnő,aki eddig olyan túlbuzgó volt? Hát nem sokat. Másik gond a dologgal, hogy ha itt a népek szeretnek "boszorkányokat" égetni, Őrült Nő hogyan úszta meg?

Apu közben betör a Nyilvántartóba, de senkit nem izgat. Pedig még az is kiderül Nyomozó végig követte jó perverz zaklató módjára. És hirtelen ott titokzatoskodik a Város történelméről, pedig ezt eddig nem tette,semmi oka rá, ráadásul az összes infó FENT VAN A NETEN A FILMBEN mint láttuk.
Anyu és Rendőrnő elindulnak egy kórházba - így már érhető miért van tele ez a GYÁR nővér-zombikkal. Sajna közben Rendőrnő ok nélkül hátramarad - meghalni. Mehetett volna Anyuval, vagy kihátrálhatott volna az épületből, de nem tette.

Anyu aztán találkozik a Sátánnal, és kapunk egy lore-dumpot, amiből megtudjuk hogy szövetséget kötött Eredeti Lánnyal hogy kinyírnak minden Szektást. A terve az volt, hogy Lány kiválik Eredeti Lányból, akit remélhetőleg örökbefogadnak, mégpedig olyanok akik közül legalább egyvalaki tudományellenes fasz, és visszahozza Lányt a Városba ahelyett hogy mint Apu orvoshoz vinné, a Városban a Lányt elrabolják, Anyu az életére törő Sátánfajzatok ellenére eljut a Szektához, akik nem égetik el rögtön mint "boszorkányt", ott VÉLETLENÜL meglátja a Főszektás a VÉLETLENÜL kinyíló medálját, mert VÉLETLENÜL hordott olyat a nyakában VÉLETLENÜL a gyereke képével, és VÉLETLENÜL leejtette korábban, emiatt a testébe kell fogadnia a Sátánt, visszamenni a Szektához, akik majd hagyják eleget beszélni, majd ahelyett hogy elégetnék, inkább leszúrják.
Hajaj.

Ja, itt had kérdezzem meg: ha a Szekta azt hitte eljött a Világvége, és rajtuk kívül mindenki meghalt - mi volt a terv hosszútávra? Mégis mennyi kaját lehet fosztogatni a városban? Hogy tartott ki egyáltalán az utóbbi 40 évben?

A végén egy Halálhajó + Hellraiser montázsban minden Szektás meghal, és ... Lányt megszállja Sátán? Az biztos hogy nem jutnak haza, és Apu se derít ki semmit.
Az egész film csak lóg a levegőben, összefüggéstelenül. Ahogy a magyar poszter felirata mondta:
"Rejtélyek megoldás nélkül, Titkok magyarázat nélkül"

A dolgon a pocsék szinkron se segít, de az a legkisebb baj az egésszel.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad