Videojátékfilmek 8, 11, 22, 36, 40, 60. - Resident Evil/Kaptár filmek

Ez sok film, mind nagy mozis forgalmazásra került, tehát a népek szerették, még ha mostanra kicsit a játékosoknak jobban is sikerül morognia a brand miatt.

Annyiban igazuk van hogy nem mind lett mestermű, és nemigen követték a játékok történetét - de miért akarná bárki ugyanazt látni amit már ismer, ráadásul ami teli van computer-logic-kal?
Lássuk be, egy filmen random tárgyakat gyűjtögetni fel-alá járkálva elég nonszensz.

Viszont a túlélő-horror jelleg megmaradt, a karakterek jobbára szintén, a látványra nem lehetett panasz, a történetek amúgy épkézlábak voltak, és a színészek is hozták ami egy akciófilmbe kell. Nem egy megaköltségvetésű valamiről beszélünk, csak egy szolid hardcore '80-'90-es évekről, de az a korszak A klasszikus korszak, szóval...

Az első filmben Amnéziás Csajszi főszereplő egy kastélyban van, amit rövid úton lerohannak valami kommandósok. Mint kiderül A Cég (Umbrella) emberei. Hősnőnk meg a létesítmény fegyveres őre, ugyanakkor szabotőr kém... De addigra jönnek a zombik, sokan, zárt térben, szóval próbáljunk életben maradni. Hogy a létesítményt lézerágyúval, altatógázzal, tűzszakaszajtókkal védő mesterséges intelligenciáról már ne is beszéljünk.

https://www.youtube.com/watch?v=yMjpyjRO_xQ

A film végére jóformán mindenki meghal, Alice pedig a 2. játék kezdőképernyőjén tér magához.


Persze csak miután puncit villantott.


-----------

A második film...
A második filmben megkapjuk a játék karaktereit, pont úgy néznek ki - de ennyi. A 3. játékot (Nemesis) dolgozta fel, ami eleve nem volt túl erős. A film még rosszabb lett, ráadásul tök sötét is.

------------

A harmadik film valami Mad Max klón próbált lenni: a városok valahogy eltűntek, lett helyettük sivatag. Occsó, uncsi, lehangoló. A varjak viszont jók voltak.

-----------

A negyedik film Silent Hilles szörnyekkel, Resident Evil 4 játékmenettel, fasza karakterekkel, történettel, látvánnyal operáló film, meg is van DVD-n, legjobb a szériában, tessék megnézni.

------------

Az ötödik film... Kommersz gagyi mint egy James Bond film. Kapunk egy reboot-szagú történetet, meg klónokat. SOK klónt. Egyszernézős, mint a James Bond filmek. Van ám a végén itt is tengeralattjárós ökörködés is.

-----------

A hatod volt-lett az utolsó. Happy End az nincs, de legalább az Umbrellával sikerült végleg leszámolni, vannak érdekes új zombik, van egy épkézláb történet, az a fajta látvány is megvan amit a jobb filmeknél szerettünk a franchise-ban. Erős a Holtak Földje beütés, de nem rossz film ez hogy kínos legyen az utalás.
És mivel ez egy jó, de legalábbis nem rossz film, így a franchise emlékezetes maradt.
Nem azt mondom hogy mindenkinek látnia kell, de ha akciófilmek, vagy videojátékfilmek, akkor ott lehet a helye a polcon, streamen.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad