Vampire klánregények - Gangrel

 Úgy tűnik, új történetet kezdünk, egy tükör-szereplővel: Ramona és Zhavon ne mondja senki hogy nem ugyanaz a személy, csak az egyik változat halandó, a másik meg vámpír.
Egyébként ehhez pont ideális választás a Gangrel, a - mondhatjuk - vándorló klán, akik kimennek a város külterületére - azaz elhagyjuk az Atlantai Ostromot ezzel a a könyvvel.
 
 Vmi tremere (varázsló-vámpír) mütyűr "újra" aktiválódik. Egyértelműen a Szemet jelzi. Meglátjuk mi lesz belőle. A másik ami miatt tökéletes a jelenet, hogy az olvasó érezheti azt, amit a játékosok: a klán gyakorlatilag játszhatatlannak lett megírva.

Megjegyzés: a "föld mélye" és a "földmélyi barlang" helyszínek nem azonosak!

Leopoldnak meg hallucinációi vannak. Nyilván a Szem okozza. A "puhább alapanyagot" keresi - lelövöm a poént: a húsnál fog megállapodni.
 
Mellékesen: Ramona egy vérfarkassal való találkozásáról mesél. Az az ága a Sötétség Világának nem tartozik szorosan ide, ezért is nem kell tundia a karakternek mivel találkozott, de én elmondom nektek.
 
 Egyes vámpírklánokhoz tartozni könnyebb, mert kisebb az esély, hogy el leszel vágva emiatt az emberi civilizációtól. A nosferatuk pl. szinte biztosan izomból olyan torzak, hogy maximum burkában mehetnek utcára. Ha gangrel vagy, akkor meg nagyon reménykedj hogy te vagy Jason Prestley a Hideg Mint A Vér c. filmből


különben kettőt pislantasz és valami állatemberré alakulsz - permanensen. Egy malkáv pl. szimplán csak elmebeteg, de az még kifejezetten előnyös is lehet - nem kell rántgatózó, magában beszélő hülyegyereknek lenned, és még egy fóbia is középszerű dolog - az igazi malkáv simán pszicho- vagy szociopata, sikeres üzletember, és senkinek nem tűnik fel ;) Ellenben mit szóljon egy lasombra, akinek nincs tükörképe?
Leopold közben hasonlóképpen megszívta: magábaültette  szemet. Eddig azt hittem, csak a zsebében hurcolássza, de úgy tűnik az nem volt elég neki. Szvsz elég egyértelmű újraolvasáskor mit akar: élő szobrot.

Zhavon története egy paradoxonnal ér véget. A vámpírokkal kapcsolatban sok a paradoxon. Szóval zhavon meghal - emberként, bár egy vámpír által eltorzítva. Ramona pedig tovább él - de szörnyetegként.
Újabb paradoxon pedig a Szem. Aztán mondták egy gangrelhez tartozott, de művészeti késztetést járat ezerre, ami toreádor tulajdonság, ehhez az eszöze pedig valamiféle hallucináció - őrület, ami nem őrület, mint egy malkávnál. A képesség viszont amit ad, egyértelműen a tzimisce. Kisebb spoiler: nem igazán derül majd ki mi ez a szem, egyetlen dolog jut eszembe, egy másik WoD-regényből: "A fiatalabb generációk mind a 3. generációk játékszere, klántól függetlenül."

Anyám... Patkánypofa. Nyomorult, ölelnivaló, kis csoda Patkánypofa.
Ja: Ramona vámpír-nemzője elugrik a többi környékbeli gangrelért, hogy leszámoljanak azzal a lénnyel, ami valaha Leopold volt.
A tremere-ektől meg egy assamita ellopja a Követ.
A Leopold-lény elleni támadást egyedül Ramona és Xavier éli túl. Utóbbi megesküszik, hogy elhozza a Hét Klánt ez ellen.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad