Az Igazság Ligája vs Synder Cut (2017 vs 2021)

 Illetve 2 óra vs 4 óra.

JL intro:


Miért? Miért van itt a Zöld Lámpás? Anélkül, hogy rebootolták volna azt filmen, emiatt kénytelenek vagyunk emlékezni arra a förtelemre. Miért?


És ez megint mi? Ezek mind szerepelni fognak a filmben, mert eddig tuti nem szerepeltek filmben! És nincs meg hagyományként sem hogy a DC-filmek leején promótálnák a képregényeket ílymódon.
 
Oké a SC is tartalmazza ezeket (pff), de ott legalább van egy cool logó, meg egy felnyársalt Superman. Nyilván az előző filmből.
 

----------------------

Kezdünk

JL:


Vertical camera.
Szégyen.
 
 SC:


Na így kell elkezdeni egy filmet. Superman meghalt - és vmi titokzatos, ámde igen fenyegető dolog történik máris! Most mi lesz velünk?!

----------------------
 
JL:
 
Superman mellkasán az S "slusszkulcs"-ot jelent.
Naszóval tolják a Supermankultuszt - én meg már azt hittem az Igazság Ligájára ültem be. Következő vágás:
 

 Uhm, mi történt? Supika ott állt vmi romok előtt, így azt gondoltam, ebben az volt a csata kimenetele. Mi van?!? Aztán:


Oké, akkor gondolom leszarjuk Supermant. Kérdés: 100+ millió dollárnál miért nézek egy B-filmet? Kis látószög, túlzsúfolt képernyő. És a pali miért néz meglepetten? Mielőtt valaki megkérdi: a faszi épp most lőtt rá Batmenre, tehát se Batmen ottlétén nincs oke meglepődni, se azon hogy Batmen meglepte a sarok mögött. Még rosszabb, hogy ezzel az arccal fordult be a kémény mögé, tehát még csak reakció sem arra hogy elvesztette a fegyverét. Amilyen mocsok nagydarab, és amilyen smug mosollyal lődözött a denevérre, egyébként akkor sem logikus ez a reakció.
Majd hogy vicces legyen a faszi belelő egy víztartályba, ami lespricceli. Majd megkérdezi: "Miért csinálod ezt velem", mire Batman: "Hogy félj. Érzik a szagát." Önmagában a "hogy félj" is nagyon cringe lenne, de akkor ezek szerint Batant nem érdekli, hogy a fickó éppen betört?
Amúgy erről karattyol:


Egy percig repkedve leírnak egy kört, majd Batman behálózza mint Pukkembör:


Mire a lény felrobban.

SC:

Ott volt az a doboz az előbb, ezek szerint pedig Atlantisznak is van belőle:


És az amazonoknak:

 
Azaz nem igazán tudjuk mi a történés, de az bizony fenyegetés, globális fenyegetés, olyasmi ami ellen elkéne Superman, és érezzük, hogy bármi is ez, lándzsákat lengetni egy Transformers-Kockára rohadtul nem fog segíteni. Mintha botokkal akarnád legyőzni a Skynetet.
És igen, ez pontosan az a szitu. Ahogy a feketebőrű amazon odatipeg a Kockához az pont olyan mikor a macska megy megnézni a zrögős zacskót, hogy veszélyes-e.


Ott őrzik, és vagy soha nem tudták mi az, vagy olyan régóta őrzik hogy már mindenki elfelejtette. De az egyetlen módon reagálnak rá: lándzsarázva.

Bruce Wayne(!) megpróbálja beszervezni Jason Momoát. Azért-e, mert tud a Kockákról és a jelentőségükről? Igazából tökmindegy. Tudja, hogy létezik Földön kívüli fenyegetés, mert már előfordult. Tudja, hogy Superman halott. Logikus, hogy próbál valamit összehozni, csak hogy készen legyünk, ha szükséges. És nézd meg ezt a helyszínt:


Hatalmas, nyílt terület, tiszta mint a hó, és Aquaman kigyúrt teste csak erősíti a szép kontrasztokat - értsd: látjuk mi történik. Nem úgy, mint azon a tetőn.
És ha nem láttad a külön filmjeit - akkor is saját jogon legenda a pasi!
Ja, mit kiderül, ez nem is az első próbálkozása volt tagot felvenni!

Látjuk, hogy Martha Kent gyászolja Clarkot. Látjuk, hogy a város gyászolja Supermant. Látjuk Louise Lane-t gyászolni. Superman halála sújt kap. Superman halála fontos.

Vmi terroristák úgy tesznek mintha ki akarnának rabolni egy bankot, vagy mi - lényeg:: nem csapnak fejbe minket egy idegen invázióval. Persze, van egy rejtélyünk, de abból még bármi lehet. Ez viszont csak pár "normális" (persze gothami szinttel mérve) ember.
No és Wonder Woman nem csak pózol!
 
Sőt, még nemi szerepekre is jut idő! Itt mindeki kigyúrt, és tökre hősies, de hasonlítsuk össze szereplőinket: Batman gazdag, próbálja megszervezni a vilgot. Aquaman anyagilag támogat egy kis falut. Wonder Woman pedig, bár technikailag ugyanazt a fizikai munkát tolja, de a csoport kisdiák mellett olyan mint egy anya.

És akkor az amazonok kockája felkapcsol, és tol egy Sauront a Gyűrűk Ura legelejéről, és az amazonok egyszerűen nincsenek elegen egy ilyenhez.


Nézd meg ezt a beállítást. Nagy, nyílt tér, akkor is ha barlang. És nem egy nyamvadék szúnyogember van itt, hanem kibaszott Lucifer érkezett a Pokol Angyalaival!


Ez egy komoly csata - amit tudják hogy el fognak veszíteni. Az összes ott lévő amazon MEGHAL.


Nézd meg ezt a képet. Ez nem egy molyember ami felrobban ha rádobsz egy hálót. Ez egy két ember magas szörnyeteg, akihez képest minden értelemben (méretben, erőben, felszereltségben) az amazonok, a halhatatlan, ezer évek óta csakis harcra készülő szuperemberek csak kisgyerekek.
Annyira, hogy a lény neki sem lát harcolni velük. Neki egy célja van, a kockáért jött, és nem fog leállni monologizálni közben!
De az amazonoknak van egy utolsó trükk a tarsolyukban! Arra az esetre, ha minden kötél szakad, le tudják zárni a komplexumot több tíz méter kőfallal. Akkor se ki, se be.


És imádom hogy ilyen Boris Valejo képről szalasztott testépítőket raktak a jelenetbe, nem valami 30-kilós cingár modell-picsákat. Ettől elhiszem, hogy ezek képesek voltak tervezni. Kőköri szinten, de próbálkoznak. És mikor a Királynő a kockával késik kijutni, elhiszem hogy megtartják a kaput amíg kicsúszik alatta. És fáj amikor agyonnyomja őket a kapu!

Eközben a JL-ben:


Kb. akkor a különbeség, mint a Fan4stick trailere és a vetítésre került változat között:
 

 A különbség, hogy a trailer egy akciójelenetet ígért, a film viszont egy pármásodperces kamerán keresztüli felvételt adott. Nagy ígéret - kis léptékű megvalósítás. És teljesen más fókusz.

Hát ez a különbség a Justice League, és a Justice League - Snyder's Cut között.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad