Szellemírtók - az örökség (2021)

 Hát, a cím mondjuk. "Afterlife" vagy továbbélés/örökség, vagy túlvilági élet. Szóval angolban kettős jelentése van.

Nem megyek végig részleteiben, egyrészről mert nem szükséges, de méginkább mert nem akarom lelőni a poént.

A film a világ legnagyobb biztonsági játéka amúgy. Kombinálja a Szellemírtók 1-et, a Harmadik Típusú Találkozás-t, és az ET-t. annyira azért nem szájbarágósan hogy mindenki felismerje.
A biztonsági játékot pedig megértem a Fembusters fiaskó után. Azért azt tudomáasul kell venni, hogy ha lesz folytatás, ott már valami eredetit kell produkálni, mint mondjuk a The Extreme Ghostbusters.
 

A filmmel amúgy komoly gond nincs, bár jobbára figyelmen kívül hagyja a Ghostbusters 2-t, és inkább csak az 1 folytatása. Mivel ugyanazt a főgonoszt használja, azt is mondhatnánk soft reboot, de nem kínos. Igazából azt mondanám, a z eredeti Szellemírtók felnőttektől volt felnőtteknek, ez pedig felnőttektől gyerekeknek. Ezt legjobban Tanár Úr, aki egyúttal Anyu Nyilvánvaló Pasijelöltje is castingja betonozza be, és el tudom képzelni hogy ez valakit szíven üthet mikor tudatlanul beül a moziba. Nincs vele baj, csak ő tényleg gyerekfilm-hangulatot áraszt.

A film másik vonzereje Stranger Things Kid neve - de ő egyébként nem akkora szám. Meglepő módon a lánytestvére játszik le mindenkit a csapatból, aki technomán IQ-bajnok. Értsd: ő a csapat esze és kütyüfelelőse, bár itt picit bejátszik a "Podcast" becenevű srác (csak magát hívja így), aki leginkább olyan Wankman-érzést hoz. Kicsit idegesítő, de hát gyerekszínészekből nincs akkora választék.
Részemről az első 30 percet néztem meg, és úgy döntöttem, ezt majd moziban, társasággal. De nagy meglepetés nem érhet.

Szóval korrekt film, ami kicsit visszaadja a reményt hólivúd folytatásai iránt, de azért minden attól függ, innen hogyan tovább, ha valahová.
7/10.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad