Steven Seagal 20 - A pusztító ring (2004)

Seagal ebben a filmben a főgonosz, vagy a főgonosz fő verőembere - lényeg,  nem vesszük végig az egész filmet, csak az elejét és a végét, ahol Seagal szerepel.
Szintén "érdemes" tudni, hogy a gyártó cégnek (Pearl Star Pictures) ez volt az egyetlen filmje (legalábbis amiről az imdb tud). Bár a terjesztők között sikerült 2006-ban a Sony-t is odatenni (az ő egyik alvállalatukkal Seagal már dolgozott korábban).
 
Seagal karakterének foglalkozása:
- profi teakwandos

Eredeti cím: Clementine = Klementína / mandarin (előre ugye nem tudhatom hogy a gyümölcs, vagy egy név a cím)
 

 Nem kell megijedni, a kópia szinkronos, méghozzá madzsar.

A főszereplő nője szül, miközben ő valami harcművészeti versenyen vesz részt. Az alábbi képek mind ugyanabból a meccsből vannak:


A távoli képen egy ázsiai van pirosban, a közelin egy fehér pali...
Kék veszít, a neje belehal a szülésbe.

 
Kék fickó ezután ketrecharcos lesz - mint Seagal.

Seagal az elején összesen 7 mp-et szerepel vágóképekben.


Aztán a film során a Manager elrabolja Kék Fickó lányát hogy megbundázzák a meccset és Seagal nyerjen.

Érdekesek Seagal ring-adatai. A magyar szinkron szerint Seagal 180 cm, míg az angolban 6 láb 4 inch (az angol feliratozás szerint 64 inch) = 193.04 cm. Imdb szerint az angol változat a helyes. hogy emellé a magyarok szerint 102 kg, angolok szerint 225 font = 102,058 kg... Őszintén szólva ilyen magas embereknél a 100 kg alap, Seagal meg kövér, szóval... A valósághoz közelebb érzem az általános 120-230 kg-os becslést. Bár 2022-es adatként celeboldalakra azt rakta, mindössze 85(!) kg.
 

A Nagy Meccs 1 óra 25-től 1 óra 30:30-ig tart. Amiért Seagal-rajongóként érdemes figyelni, hogy a sifu mutat egy kis földharcot.
Aztán Seagal még benéz elismerni Kék fickó teljesítményét 1 óra 36-tól 1 óra 37-ig (jóindulattal, mert 10 mp-el korábban Seagal már kisétált a jelenetből, csak a kísérői nem), mert ő "totál semmit nem tudott a lány elrablásáról".


Összesen tehát Seagal szerepelt úgy 6.5-7 percet és kész. A film meg ilyen családi drámázás, a koreai filmgyártás rajongóinak lehetne érdekes, de ezek és a Seagal-rajongók között valószínűleg nincs kellő átfedés.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad