Willow - egy igazságtalan review

Nemrég elővettem a filmet, de nem arról, sem az új sorozatról akarok itt beszélni, hanem amiért egyáltalán belenéztem a sorozatba, és annak kapcsán felelevenítettem a filmet.
Íme a review:


De nem igazán az érdekel amit mond, hanem amit nem. Vagy mondhatjuk, ahogy mondja.

0:40-nél azzal kezd, hogy a Disney-nél manapság gyakori, hogy főszereplők melegek. Efelett alapvetően elsiklasz, mert gondolod, azt akarja felvezetni, hogy ezek a termékek WOKE-ok. De ha figyelembe vesszük, hogy ő hivatásos kritikus, minimum jobban megválogathatná a szavait. Főleg ha visszakeresnénk - lévén ő hivatásos kritikus -, biztos találnánk olyan kritikáját, amiben azért pattog, mert a Disney (vagy más nagy stúdió) meleg szereplője csak a Kínai piac kedvéért kivágható kis mellékszerepben van mindössze, ami virtue-signaling és pandering. Ezek kb. úgy fordíthatók, hogy nagy táblával igyekeznek jelezni hogy ők bizony Az Ügy mellett állnak, miközben ez üres szólam, illetve dörgölőzni igyekeznek a közönséghez mint egy macska a gazdájához simogatás, illetve náluk pénz reményében.

1:10-nél megkérdezi a kollégáját, mi az amit nem mondhatnak el élőben. miközben megy az élő adás. Ez amatőrizmus, felkészületlenség.

2:50-nél mesél róla, hogy érezni X és Y lány karakterek között a szexuális feszültséget. Ez nálam azt jelzi, minőségi színészkedést fogok látni. De lássuk, hova fogunk kilukadni.
A fneti után belezavarodik a mondandójába. Egyértelműen bele akar kötni valamibe, ezért elkezdi azt, hogy Ű"miért nem a jól bejáratott történetet kapjuk, hogy X összeházasodik Y-al, mert feudális világ", de közben rájön, hogy ettől kurvára konzervatívnak tűnik, meg hogy ha arra lukad ki, hogy most ez a házasság egy HOMOszexuális kapcsolat útjában áll, akkor a karrierjének vége, így végül kifarol oda, hogy nem a királylányt rabolják el, hanem a testvérét, ez milyen már. Hát, engem érdekel miért őt rabolják el ha itt tartunk, és nem értem miért probléma ez a szituáció.
De haladjunk.

Aztán beleköt abba, hogy az epizód használta a Szövetség szót, ami CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a Gyűrűk Urának van fenntartva, és az egyetlen név a PÁPA neve, ahogy a Dictatus Papae írja,
 

meg hogy - minő förtelem! - nem egy hős indulk útra, hanem egy egész csapat!

4:50-nél mondja semmi új nincs az első epizódban, hogy ugyanazzal a lélegzettel azzal folytassa, mennyi újítást raktak bele.
Na itt komolyan lekezdtem vakarni a fejem és figyelni, hogy most ennek valóban van valami baja, vagy mi van?

6:15 környékén arról beszél, hogy volt EGY akciójelenet - a fogalmazás miatt azt gondoltam, ez volt az egyetlen ami tetszett neki. Mint kiderült, nem, ez volt az egyetlen ami NEM tetszett neki.
Egyébként igaza van, tényleg béna a megoldás, régen valóban leugrattak volna kaszkadőrök lovakkal, hát ma így sikerült, mert minden greenscreen stúdióban elkövetve.
Panaszkodik hogy "de há' mekkora esés volt", de a bezsűkült marha nem veszi figyelembe a készítők erőfeszítéseit, nem látja meg a részleteket amit hivatásosként meg kellene neki: a mély vizet a sziklákhoz közel, meg hogy az egész csapat fejtetőig vizes. Tehát azért nincs bajuk, mer belecsobbantak a vízbe, majd kiúsztattak, amivel amikor még western-filmeket gyártottak foglalkozott volna 3-5 mp, de itt nyilván nem voltak képzett lovak, kaszkadőrök, meg talán szándék és pénz se erre a snittre.
Léphetünk.

8:15-nél azt mondja, idézem: "Everything is becoming Disneyfied" - de ezt a semmire alapozza. Nem mondott eddig SEMMIT ami negatív fényben tüntetné fel a sorozatot. Mi a fenét akar ITT jelenteni hogy "minden olyan Disneys"???

8:30-8:40 - az a baja, hogy a részben van egy leszbikus pár. Én itt már komolyan felvonogattam a szemöldököm, mert alapvetően miért is baj ez? Alapvetően ez nem lehet baj önmagában.

8:45 - "Nem láttam a 2-3. részt" - mondja ezt abban a videoban, aminek Ő MAGA azt a címet adta, "Willow, epizód 1-3 review (áttekintés?)". Elnézést, de mekkora lusta szarnak kell lenni hogy ennyire ne végezd el a munkádat?

10:20-nál arról panaszkodik Másik Fickó, hogy "Darth Vader gonosz, mert csak", mármint hogy a Willow-sorozat főgonosza gonosz mert csak, aztán rögtön bemondják hogy darth Vader milyen király karakter - most döntsd már el paraszt!
És igen, ezen a ponton már ellenségessé váltam.

12:00 - Leszbikusok! Fúj! - itt már elég tiszta, hogy NEM fog bármit hozzátenni a témához, csak lengeti a "Le a Buzikkal" táblát.

A maradék időben megtudjuk Másik Pasitól, mely részekben várhatóak fordulatok, és Hidrogénezett Pasi elmondja még jópárszor, mennyire fasza film a Csillagok Háborúja 4-6.
Ez kritikán aluli.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad