Steven Seagal 37 - Halálos ellenfél (2009)

Seagal karakterének foglalkozása:
- katona
- vigilanty (önbíráskodó. Kibaszott szuperhős!)

Eredeti cím: A Dangerous Man = Egy veszélyes ember
 
 
Seagal feleségét megtámadják, ő a fickó után rohan azt kiabálva "megöllek, megöllek", a fickót valaki megöli, naná hogy Seagalt bekaszlizzák.

Oh, már az introban kapunk egy random csöcst?


6 évvel később a felesége elválik Seagaltól. Pedig 1 nappal később Seagalt kiengedik, mert kiderül hogy ártatlan.

Töltünk egy kis időt egy autotolvaj párossal ki tudja miért, majd bejön két ázsiai maffiózó, akiket egy rendőr igazoltat -na, de "Nem beszélni angol", legalábbis mikor a zsaru a papírokat kéri. A "rakja a kezét a kocsira", az már megy, hehe.

A két ázsiai elkezd lövöldözni rohadtnagy ágyúkkal a két autotalvajra, közben Seagal játssza Rorschackot.
Egyszercsak minden felrobban, és Seagal kinyírja az ázsiaiakat. Asszem az egyik autotolvajnak is kampó, de nemtom hogy az iszákos vagy a másik. Annyi időt nem töltöttünk velük hogy érdekeljen.


Az ázsiaiaknak volt egy táska pénze, meg egy nője a csomagtartóban. Seagal az autotolvajjal távozik, mert miért pont azt ne.

A film annyira 


hogy abszolut szórakoztató.
Gondoltam, azt  is ideírom a Csaj flashbackje alapján a ttehelyre kiérkező zsaruk ugyanazok, talán, tehát itten lesznek korrupt zsaruk főellenség - de azok rögtön lelőtték az egyik hullát a kinyírt zsaru pisztolyával, stb. stb, szóval ja, tök biztos.
 
A 35. percnél kiderül, az egyik ázsiai túlélte, lol. ÉS hogy Seagal ismét indijános!
 
 
Amúgy a film felénél kiderül, a táskában jeladó volt, szóval Seagalnak megint ki kell nyírnia mindenkit.
 
A 48. percre kiderül, HÁROM kínai volt ott, nem kettő, vagy mit tudom én, de ott meghótt 2, ez meg itt egy harmadik, lol.
 
Egyébként mondanom se kell, mindenki át akar verni mindenkit.
 
A Harmadik Ázsiai emberei kinyírják az ázsiai maffiát (ne kérdezd), a rendőrök az oroszokat igyekeznek kinyírni, de nem számolnak Seagallal.
A lövöldözésnek semmi értelme, de olyan ütemben jön a hang és a fényhatás mintha dizsiben lennének, azért elmegy. Seagal meg amúgy nem csinál semmit, de  a puszta jelenléte nyilvánvalóan olyan kisugárzással bír, hogy legyőzhetetlenné buffolja a tárait.
1 óra 9-re szerintem az oroszok kinyírtak mindenkit, beleértve Harmadik Ázsiait is, de ki tudja. Nyilván nem, mert még van 20 perc.
 
Ja, tényleg, a Csaj Bácsikája még szállítás alatt van. Mi ez, Halálos Fegyver 4 ripoff?
 
Az ázsiai Csaj bácsikája indiai. Mert miért pont azt ne. #WokeKulturálisSokszínűség
 

 Aztán mindenki feltámad, és mehet a Végső Összecsapás, ami közben Csajt meglövik, csak hogy Seagal megmenthesse (egyáltalán minek volt a helyszínen a Csaj) egy ellenségről lehúzott kabáttal - amit a film elején Seagal viselt?


Az egész végén Seagal lekaratéjozza az Ezredest, aki erre manifesztál egy puskát, mire Seagal gondolataival felrobbantja az egész házat.


És persze elveszi a Csajt. Szvaz az elment volna ha az orosz  srác veszi el Ázsiai Csajt, de hát ez egy Seagal-film.
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad