Worluk Átka

 Ez afféle Nulladik kötet a Worluk világához, aminek igazából trilógiának kellene lennie, de Nemes I. mondjuk azt, játssza Grrartint.

Sajna már nem emlékszem mik lettek volna a trilógia címei, és nem tudom hol tudnék utána nézni. Arra még mintha emlékeznék, hogy a 3. kötet Worluk Világa lett volna...
 
Naszóval, a világon - oké, a Földön - megjelent egy új jelenség, Az Átok, ami így térben teleportálgatja a jónépet. Néha belehalnak, de nem lehet ellene mit tenni. Főszereplőnk neve Mark Yennon lesz, aki már az első fejezetben rá kell döbbenjen, Az Átok bizony nem csak térben, de időben is hat, szóval meg van lőve mikor a 20. század helyett a 15-ben ébred. A helyiek meg rögtön el is égetnék mint boszorkányt.
De sikerül meglépnie, és - minő véletlen - egyébként halott feleségének fiatal verzióját is magával viszi - amíg azt Az Átok megint el nem ragadja mellőle. De így kap őkelme életcélt: újra együtt lenni a feleségével. Nekünk olvasóknak szvsz inkább az a fontos, hogy itt is működik Az Átok, nem simán egyszer időutaztunk, oszt kész.
Ja: a helyiek emlegetnek bizonyos Worlukot...
 
Nem sokkal később kiderül, hogy Worluk egy professzor, de úgy tűnik, nem ember.
 
Találkozunk Sheenkával, de itt ad egy teljesen emberinek néz ki, ad kettő: Markkal van, nem Yvorllal. Amúgy itt a szládok vmi telepatikus gázlények, és azért néznek ki dögösen, mert kiolvassák az agyadból mit szeretnél látni.
Zehnia is szlád (nem pedig istenség, még nem), és Mark újsüttetű szerelme lesz. 
Lényeg: a szládok elküldik ellopni vmi bigyót Worluktól. Állítólag vmi olyan történik, hogy a prof feltalált egy időgépet, bekapcsolta, mire létrejött egy zseb-univerzum, ahová így minden átszivárog, és ez tűnik térbeli, illetve időbeli ugrándozásnak. A bigyó a kikapcsolója az időgépnek.

Az ... ööö ... 9. fejezetben (a fejezetszámozás 12-től visszafelé történik) találkozunk személyesen Worlukkal is, akiről kiderül, hogy nagyon is ember volt. Egyébként meleg.
Worluknak amúgy van/volt három asszisztense is, ezek közül az egyik Grooms névre hallgat.
 Lényeg, Worluk szerint ő nem időgépet épített, hanem át akart törni egy másik dimenzióba, és oda szivárog át minden. Technikai részlet. Fontosabb, hogy a prof a jövőből jött, ahol azt az elméletet állította fel, hogy az Univerzum, de méginkább a Multiverzum maga Isten, ami egyfelől áll Káoszból másfelől Rendből, mint ahogy a jedik midikloriánokból, és ha elég univerzumot - amiket ő Isten Sejtjeinek tart - elpusztít, azzal felhívja magára ezen istenség figyelmét, és megbizonyosodhat létezéséről, akkor is ha ebbe mindenki beledöglik!A 8. fejezetben máris megvan a három asszisztens.
 
A 7. fejezetre a Távvezérlő is megvan. Csak semmi komplikáció!
 
Oké, szóval a szládok háromfélék: Rend, Káosz és Egyensúly. Zhénia az egyensúly híve, így ő szimplán kikapcsolná a gépet. A káosz-típusok felrobbantanák, hogy a Föld u7niiverzuma beözönöljön a gázlények világába. A Rend-típusúak visszafordítanák az egészet.
Végül Mark enged Zhéniának, bár eredetileg az után zárta volna le a gépet, hogy átkeltek, "vissza"  a Föld világába. Csak hát kiderül, hogy Zhénia nem ember, így mindketten maradnak. (Van itt még egy dzsinnes csavar is az egészben, de aki arra is kíváncsi, hát olvassa el.)
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad