Steven Seagal 21 - A megmentő (2004)

Két dolgot elöljáróban: egy: ez a film nem elérhető a videán. Kettő: a fő gyártó a Franchise Pictures, ami korábban már szerepelt, de akkor kis másodlagos szar volt, fel sem írtam, lol. Várj - mégis. 2002-ben a Félholt volt az a film. Akkor mégiscsak első volt. De legalább emlékeztem hogy volt.
 
Seagal karakterének foglalkozása:
- CSA
- vadőr

Eredeti cím: Out of Reach = nem elérhető/hatótávon kívül 


Más címkártyát nem találtam.
 
Nem csoda ha össze vagyok zavarodva mikor Seagalra gondolok. Most pl. egy Lengyelországban élő kanadai ex-titkosügynök indiánt játszik. Miközben elvileg ő buddhista, és ebben senki nem korlátozza hogy filmre is vigye, ugye. (Oké, a 6. percben - legalább 20-nak tűnik - kiderül, Seagal Kanadában él. Egyelőre!)
 


Érdemes megfigyelni, hogy Seagal előre tolja a nyakát, hogy ne látsszon a tokája.
 
 A titkosszolgálat nagyon akar vmit Seagaltól, a kislyányt meg holokausztfilmes beállítások közepette elviszi vmi gazdag fehér csóka egy tucat másik árvával egyetemben.
A fickónak még szupergonosz-erődje is van!
 

 17 percnél az árvaház vezetője besúgja Seagal látogatását Mr. Gonosznak, és meghal.

Kíváncsi lennék hogy a film szerint Seagal itt lengyelül beszél, vagy ott ül mellette a tolvaj-árva srác, és egy kukkot nem ért az egészből?

Valakik megtámadják az árvaházat hogy Seagalnak legyen kit elverni (pont jár amiért harcművészkedik, még ha ocsmányan is), innen irány a rendőrség, ahol megtudjuk, vki a UN-ből emberkereskedik.

A 25. percnél a kislány halott?
A 30. percben viszont máris(!) kiderül, hogy csak a modell-akarok-lennii csajt használták testnek. Aki egy fejjel magasabb, többek között.

Seagal bemegy a UN-be, és amíg magára hagyják (lol) a névjegykártyák között kikeresi a cégét aminek a logóját az árvaházvezető mappáján látta. Ez kicsit komplikált, de ha sokat töröm a fejem rajta, látom a logikát. Ha nem, akkor felteszem a kérdést, a nevet nem sikerült rendesen megjegyezni? Mert akkor van ám telefonkönyv...

Kérdés: mire kell Londonnak, Washingtonnak egy rakás 10-15 közötti kislány/kisgyerek?
Az árverés helyszínén(?) egy internetszolgáltató címét találja, ami egy bárba viszi? Uhm...
Elmennek a fickóhoz a rendőrnővel aki Seagalt a UN-nél fogadta volna, de már mindenki halott. De a merénylő még ott van, és Seagal lekapja a maszkját, aztán megműti a meglőtt rendőrnőt.

Seagal vmi fogadásra megy a török követségre.

A fogadáson (Seagal szerződése szerint) nőket is szolgálnak fel:


Erről a fickóról meg el kéne hinnem, hogy Seagal:


A végén kardpárbajt vívnak, és Seagal egy lovassági szabját tesz magáévá. Azokról azt kell tudni, a hegye sújosabb, az egyensújuk így gyalogosharchoz kényelmetlen.
A másik fickó meg valami könnyű, de hagyományos kardot hazsnál, ami meg azért nem jó, mert ő vívőtőrökkel gyakorolt, a stílusához egy rapír illene, nem egy centik-széles pengéjű szerszám.


A film kicsit Az Idegen-re hasonlít, de minimálisan kompetens, így 4/10, azaz semmi különös, de ha nincs jobb dolgod, végig lehet ülni.
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad