Nosztalgia

Nos, miután legutóbb kisajnálkoztam magam hogy a Buffy 8. évadában Gilest csak azért szerepeltették hogy megöljék, vagy hogy Xander a sorozat utolsó női tagjára (Dawn) is rámozdul, válasszunk most egy olyan képregényt, ami kellemes érzéseket kelt bennünk.

Legyen mindjárt kettő.

Bobo és Góliát! Még egy újságba is lettek összevonva.
Rakok képet hogy felismerjétek:


Tényleg kellemes emlékeket idéznek, és nagyon aranyosan naivak a történeteik. A rajzstílus sem mindennapi, főleg hogy ezek eredetileg is szinezettek (egy csomó képregény nem az, csak speciaális utányomásoknál, vagy albumokban lesz színes)..

Persze mindkettő befuccsolt, legalábbis nálunk biztosan.
Köszönhető ez annak, hogy mindkettő célcsoportja egyértelműen a legfeljebb 6-8 éves korosztály, és bár jó érzés felnőtt fejjel átfutni, de OLVASNI már nem fogjuk a szövegbuborékokat (annyira egyértelműek).

Ezen kívül a Góliát... Hát nem volt valami nagy szám. Mintha a Kétévi Vakációt olvasnánk Vernétől, vagy esetleg a Tom Sawyert. Az időutazós részek mondjuk érdekesebbek voltak, de nem azok voltak a jellemzőek.
Ami külön érdekesség, hogy ha valakinek sikerül az első számba belenézni, láthatja mennyire különbözött az alapkoncepció a mainstream változattól. Tényleg fantasztikus.

A Bobo... Nos, annak a történetei valamelyest fantáziadúsabbra sikerültek, de az alapkoncepció valahogy úgy sikerült hogy hoztak egy karaktert, kipréselték belőle az utolsó sztorit is, aztán hoztak egy újabb karaktert... Amit nem lehetett a végtelenségig folytatni, sőt, egy olyan furcsa helyzet állt elő, hogy szerelmi háromszöget sikerült behozni egy alső-általános iskolásoknak készített kiadványba!
Mert ugye volt Bobo aki "fajára nézve" bobo. Ő együtt élt Klárival aki "fajára nézve" rongybaba. (Megjegyzem ebben a képregényben minden más esetben akik házastársként együtt éltek, azok mindig egy "fajba" tartoztak.) Aztán behozták Fridát, aki "fajára" nézve bobo, "nemére" nézve pedig lány (Bobo "neme" fiú). Nos, érezhető a helyzet feloldhatatlansága xD


Nosztalgiára gondolva másik oldalról, Vezérünk, Kormányunk, Pártunk kitalálta két nappal ezelőtt hogy a 8-osztályos gimnáziumokban kötelező latinoktatás lesz "hogy emlékezzünk hagyományainkra".
Aztán meggondolták magukat másnap, de mindez sajtóközlemények és hivatalos közlések körében zajlott, tehát fogyott rá a papír meg a munkaóra...
De persze akkora baromság volt mint a szavazáshoz szükséges regisztráció (aminél csak utánaszámoltak lemegy-e a sor urnanyitás előtt - természetesen mint mások jelezték NEM).
Ezúttal ugyebár felmerült MIFÉLE HAGYOMÁNYOK? Merthogy a magyarságnak SEMMIFÉLE latin nyelvű hagyománya nincs, hacsak nem elmebetegeket akarnak képezni (értsd: keresztény papokat. Végülis épeszű ember nem hisz sárkányokban és egyszarvúakban - a Biblia szerint mindkettő épp olyan létező dolog mint a beszélő kígyó). Megjegyzem mióta nem vágják le a népek fejét csak azért mert lefordítják a Bibliát (mert amíg csak a ~katolikusok léteztek egyeduralkodóan addig úgy volt, de az a kor már vagy 600 éve véget ért, amikor levágták sok katolikus pap fejét), már a legtöbb keresztény pap is saját nyelven löki az "írtsd ki Améleket, férfit, nőt, gyereket, időset, lovát, szamarát, tevéjét, kecskéjét, vágd ki minden fáját" szöveget.
A másik az egyenlő oktatáshoz való jog sérelme, mert milyen alapon tanul valamit az egyik amit a másik nem? Mármint nemzeti alaptanterv szintjén, ami ugye mint minimálszint a fűnyíróelvet tölti be (és senki ne kezdjen problémázni a fűnyíróelv használatán, mert az arra van hogy biztosítsa, hogy teszem azt mindenki tudjon írni&olvasni).

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad