Doctor who - A Kilencedik Doktor 1-3. rész

A sorozat a hagyományos 45 perces részekkel múködik az (új) érában.
Anno eztaz évadot láttam tv-ben, megt alán a következőt, de ott egyfelől idegesített a 10. Doktor, másfelől meg úgyis átpakolták valami elérhetetlen csatornára - hát ez van.

Nagyobb, gyorsabb, látványosabb - viccesebb. Egy énekesből színészi pályára - a'la Guns&Roses énekese - is lépő hölggyel (Billie Piper) és egy csak egy évadot vállaló Doktorral. Emlékeim szeirnt bírtam ám ezt a dokit, és a Társát is. A Doki itt valódi A Világegyetem Titkosügynökeként kezd: egyedül, névtelenségben, felfedezetlenségben rója az Univerzumot és szabadítja meg a kártékony elemektől. Rose pedig a tökéletes Társ-jelölt, lévén 8 általánossal rendelkező munkanélküli kellő ambícióval - azaz nem gátolja semmi hogy távol legyen, de ugyanakkor van ösztönzőerő benne hogy kalandozzon.
 "Érdekes" subtext, hogy a "gazdag öreg fehér pasi" (azaz a Doktor) lenyúlja a csóró színes csávó (Rose barátja) csaját.

Megjegyzem kérdés hogy lett a "Rose"-ból szinkronban "A próbababák támadása", lol

A kezdés kicsit esetlen: felmegy a lifttel a - kazánházba?

Hogy az intro-wish nem a részek legelején vam, nehezebbé teszi az átugrását - de annyira hangulatos hogy nem is feltétlen akarjuk.

Megvannak az utalások a régi történetekre, megvannak az utalások új háttérsztorikra (Az Utolsó Időháboeú), az első részben előkerül a szónikus (nem mágneses mint a filmben!) csavarhúzó, és a 2. részben már a pszichikus papír is:


De vajon ki lehet A Nagy Gonosz Farkas?

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad