Hülye reklámok 42.

"Megvan mennyit költött a bevándorlási hivatal menekültekre" állítja a cikk. Persze ez a szokásos indexes túlzással, és a manapság szokásossá silányodó propagandisztikus modor mellett nem csoda. Rendes újságíró mindenesetre olyat nem írna további referencia nélkül hogy "dupláját költötték".

Jó, jó, ott van valaholhogy "az első félévben kétmilliárdot" - de ebben vajon mi vanbenne? Már úgy konkrétan a kerítés az benne van?
És hogyan hozható összhangba a "kétmilliárd" (aminek semmi értelme nincs, mert biztosra veszem hogy most pl. augusztus van nem július első fele, valamint hogy télen drasztikusan csökken a szökdösők száma, többek között mert ahadseregek is fáznak, így nem lőnek) a "cikk" második bekezdésében  említett "több százmillió egész évre" adattal? Most százmilliós nagyságrendről beszélünk (2-300 millió EGÉSZ ÉVRE), vagy milliárdokról (2,000-10,000millió FÉL ÉVRE)?

Az egésznek amúgy nyilván az lenne a lényege hogy megmutassák, a "menekültek" - valójában minden külföldről tartósan idejövő a valójában/hivatalosan "bevándorló"-ként nevezett személyről van szó, akikbe beletartozik a külföldi diák, cserediák, követségi dolgozó, stb, mely kategóriának alig 1,5%-a itt letelepülni szándékozó személy aki menekültstátuszért folyamodik, ami az évi 50,000-es "bevándorlói" szám mellett kb. 700 fő és nem "több tízezer") -, szóval hogy a "menekültek" már nem"vándorolnak be ide", azaz végeredményben kevesebbet kell rájuk költeni.

Csak hát az egész úgy sül el mint amikor "eltűntetjük, kiútáljuk" a menekülteket - pont a hatalmas, turisztikailag is lényeges forgalmat bonyolító Keleti és Nyugati pályaudvarok elé. Hát van ennél nagyobb hülyeség?
Nos, a menekültekre költött pénz is hasonlóan változik: eddig ugye kerültek "több százmillióba", vagy "kétmilliárdba" (legyünk nagyvonalúak: négymilliárd egész évre) - na ezt toldja meg a Fideszkdnp, éléna Viktátorral TÍZMILLIÁRDDAL, ami ÖTSZÖR ANNYI MINT AMIBE EDDIG A MENEKÜLTEK KERÜLTEK.
Mert unortodoxiában ha többet költünk, kevesebb a kiadás.Vagy valami.

PS: Az "új munkatársak" természetesen közmunkabérért visszafoglalkoztatott régi munkatársak. A közmunka pedig nem munka, hanem keresetpótló juttatás különben is.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad