A magyar filmgyártás filmjei 319 - Magic Boys (2012) / Nejem, nőm, csajom (2012) / Tüskevár (2012)

ezmiez:

Költség: 2,000,000 euró ~640 millió HUF. Ebből 82 milla állítólag "csak" a közpénz.
Nézőszám: nyilvánvalóan elégtelen. A porton 4.1/10-en áll, az imdb-n 3/10-en, és egy "menekülj innen, nagyon szar" fórumtopic leng rajta a két topicból amit indítottak hozzá.

A forgatókönyv az Alul Semmi (1997) britt filmen alapul,


Szabó Győző és Pindroch Csaba szereplésével, akik - minő meglepetés! - az Alul Semmi magyar színpadi változatában már játszottak!


Szóval hiábas a csöcsös poszter - amin ugye mit is keres egynő ha férfi stripperekről szól a film? - se Michael Madsen.


De van a filmben Tompos Kátya, Hujber Feri is, szóval ez afféle Valami Amerika 2.5 akart lenni...?

Sőt, igazából Andy Vajna annyira pofátlanul tolta be a csalást, hogy a Magic Mike (2012)-es amcsi film perelt, amire a fideszkdnp is bekiáltotta az adócsalást (persze ítélet nem született, bíróságra se jutott az ügy).

A film amúgy feliratos, abba a csúnya hibába esett hogy fogalma sincs a nézőközönségről mint olyanról.
Egyfelől ha magyarba gyártod a magyar filmet, magyar pénzből, pláne magyar színészekkel, akkor toljunk fel akár utólag egy magyar hangsávot!
Csak akkor szarjuk le a magyar közönséget ha egyáltalán nem kívánjuk nekik bemutatni a filmünket mint célközönség, ha a nemzetközi forgalmazás biztosított. Mert az egy dolog hogy szerződés az volt (l. imdb), de úgy tűnik még fesztiválon sem érte meg a sokból ötön kívül bevállalni.

Viszont a fideszkdnp alatti filmtermés olyan rettenetes, hogy még az évi 1 db Könnyű Nyári Limonádét sem volt képes kitermelni, és a hihetetlen alacsony filmmennyiséget is csökkentika politikai megrendelések, szóval online mondhatni van némi nézettsége. Ebből láthatjuk mennyire kétségbeesett a magyar piac.

A rendező amúgy szar, csak hogy lássunk valamit a filmből is. Koltai lassúsága megüli a filmet, a túl hosszú jelenetek, az értelmetlen szövegek láttán nem is érted ezt mégis ki engedélyezte. Andy Vajna nyilvánvalóan maffiafőnökként csak nyeli a pénzt, a filmgyártás cseppet sem érdekli.
Ha az elején lévő meglehetősen lapos discobuli feelingjét végig tudták volna tolni, a rettentő kínálat és eredmény ellenére ajánlanám. De nincs vetkőzés, nincs partihangulat - HEGEDŰNYEKERGÉS VAN.

1.5/10-et adok rá, mert azért mégsem olyan rossz mint a legtöbb, de a 2/10 is túlzás lenne. Pedig azelső 2-5 perc alapján beterveztem hogy egye fene, mondok két jó szót. Aztán nem.

--------------------

4 párhuzamos, nem összefüggő történet - helyben vagyunk, agyar filmgyártás.
Ezúttal nem külföldi filmet másol, hanem agyart: az Intim Fejlövést, amit rázkódó kamerája keltette hányingeremm iatt nem láttam, de mintha lett volna mérsékelt nézettsége anno. Amire persze ki emlékszik, nem szokás ápolni a kész terméket errefelé, mondjuk hagyományteremtés, minőségi követelmény teremtése érdekében. Elég ha minden évben jön egy újabb dögunalom Sátántangó.

A beszélgetések kínosak, a rentgeteg "nézünk magunk elé mint a Honfoglalásban" még kínosabb, pláne hogy a színészeken is látszik hogy nem értik miért kell nekik ezt így.

Oh, amúgy azt ne hidd már hogy a film valami feminista felfogású, hogy arról szólna Mi Kell a Nőnek (2000).
Minden szál úgy ér véget hogy a nő megtalálja alárendelt pozícióját a férfihoz,ahogy azt a fideszkdnp keresztény dogmatikája előírja.

Szégyen gyalázat ez a valami.

---------------

Költség: 500,000 $ ~125 millió HUF (250-es árfolyammal számolva)
Nézettség: eszetlen bukta

A fenti eredmény egy dolog, hamarosan láthatunk akár 3milliárdos bukást is (Kincsem), de ki gondolta hogy ez jó ötlet? Hiszen:
- kötelezőirodalmat minek filmesítünk egyáltalán? Azt el kéne olvasni. Ráadásul - minden avittságával együtt - a Tüske Várat érdemes olvastatni.
- kifejezetten ifjúsági regényből nyilván ifjúsági regényt minek forgatni? Az ifjúsággal nem nézetik meg mert elolvasni kell, a felnőtteket meg nem érdekli.
- ha véletlen megnézné az ifjúság, az az amúgyis lanyha olvasási kedv ellen dolgozna. Az meg nem kívánatos.

A vége pedig a mindenhol emlegetett anakronizmus. Ez most vagy azeredeti időben játszódik, és akkor nincs itt olyan aki így gizdul beszél, VAGY kölök nem lelkes, mert se wifi, se mobil, se semmi. Kapcsolatai sincsenek. A nevek meg... Te jó ég, bevándorol a képbe Rékasi Károly aBarátok Köztből, és beszól hogy "ez itt Bütyök". Na neeeee. De szaaaarul hangzik!
De most tényleg, ez mi:


Baloldalt a 21. századi pólónyomat, jobboldalt a századelői kacsatollas kalap.
Nincs semmi önkritika?

1/10



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad