Amerikai szuperhősfilmek - Superman 3 (1983)

És ez még nem az utolsó ebből a szériából.
Ez a szemét úgy kezdődik hogy Richard Pryor (ki vesz fel egy komikust egy komoly szerepre?) miután minden segélyét elköltötte, programozóvá lesz. Mert az jól fizet, és nyilvánvalóan tanulni sem kell hozzá. És akkor jöttek a mechanikus pingviknek:


Komolyan, az első perctől az az érzésed a Batman (1966) írói tákolták aforgatókönyvet. Egy rossz napjukon. Nem hiszed? Ezen a képen bejlöltem a három "vicces" dolgot ami egyszerre oda van rakva:


A "főgonosz" egy Lex Luthor-klón annak idióta feleségével és idióta-balszerencsés természetével, bár némi üzleti tehetséggel. Viszont nem csinál semmit, helyette az "izom"-nak Pryornak kéne lenni mint főhacker. Csakhogy azon kívül hogy faszságokat művel mik fizikai képtelenségek (mint az asszonyverő közlekedési lámpa), csak egy rakás fasz.

A filmből hiányzik Louise Lane is, helyette gyerekkori pajtására, Lana Langre hajt Clark/Szupcsi.

És jön a szaros istenezés is. Basszák meg.

A legalja viszont hogy Szupika és a "főgonosz/algonosz" páros között nincs semmiféle interakció. Szupcsi tolja a dolgait (ami egész jól néz ki), azok is a sajátjukat (ezek már kevésbé), Clark Kent is csinál valamit (messze közelébe sem ér az előző két filmben nyújtott alakításnak), de ez három teljesen független dolog. Még akkor is az marad mikor SS-man véletlen gonosszá válik némi szintetikus kriptonittól. A fickó annyira "gonosz" lesz hogy még az olimpiai lángot is elfújja! Jajj mi lesz velünk.

+1: Reeves hagyta magát borostásodni:


+2: Szipcsi-szupcsi nyom egy fight Clubot saját magával.


+3: Ez így konkrétan a Végső Nagy Összecsapás:


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad