Amerikai szuperhősfilmek - Captain America (1979)

Oh yeah. Az első Marvel-cucc, mármint onnan ahol a lista szerint "az első modern szuperhős-film", azaz a '78-as Superman van (mert persze ott a Dr Strange). Érdekesség, hogy az első Marvel-forgalmazta szuperhős-a-vásznon (filmszínházi sorozat) szintén ezzel a karakterrel készült, még '44-ben. De nem feledkeznék meg erről sem: The Spider's Web.
Azért már kezdtem örülni hogy Supermannél kiveszett a nagy amerikai-hősködés (A Superman and the Molemen erősen hozta az amcsi zászlót).

Ezt kell először is bámulnunk 3 PERCEN át:


Majd élvezhetjük az amúgy kiváló kaszkadőrmunkát, ahogy a kocsija megcsúszik a frissen felöntött aszfalton. Én hülye meg azt hittem az ragad, meg forró is, szóval a kerekeknek annyi kéne lenni, és se előre, se hátra.


Aztán nekilátnak Indokolatlanul Megtámadott Steve-et beszteroidozni. Nem viccelek.
Amúgy tudtátok hogy eredetileg Supermant másolva alkotta meg a Marvel Amerikai Kapitányt (akkor még Super Amerikainak nevezve)? Hiába, ő már nem csak fehér, de szőke-kékszemű is. És mint a Vörös Koponyától tudjuk tényleg a Felsőbbrendű Faj tagja. De persze az amcsik a Valódi Felsőbbrendű Faj, nem a náci-németek, khm. Ennyit erről.

A filmet leginkább egy Knight Rider epizódhoz tudnám hasonlítani. Amiben a fickó leszguld töksötétben a szakadékba, így kénytelenek beadni neki a szérumot. Semmi önkéntesség. Mi ez, a Bionic Woman?
A film meg egyszerűen gagyin néz ki:


Ráadásul annyira unalmas, ez majdnem fel se tűnik:


Ja, ha esetleg érdekelne a fickó beöltözve:


'nuff said. Ja, a főgonoszról is akarnál tudni vmit? Hát az amcsi kormány csinál egy atombombát, ami vmiért vmi olajvállalatnál van. Because reasons.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad