A Jobbik egy ballibsi párt?

Pár napja a #nolimpia és a 4-es metró kapcsán hívott a közvéleménykutatás. Ilyeneknél mindig lehet nézni ki és milyen célból kutatgat, hát mondtam miért ne.

Az olyan kérdések mellett mint szerintem ki lopott a M4-költségvetésből (nyilván senki, csak "a közpénz elveszítette közpénz jellegét, lol) és hogy aláírtam-e az olimpiaellenző kérdőívet, jöttek ám a többi kérdések: kire szavaznék, jobb/bal/centrum-párti vagyok-e. Szóval egyértelmű volt mirőlvan szó, hiszen a kérdőív kétharmada elment a pártpreferencia kutatásával, azaz szart se érdekelt mit gondolok az alapkérdésekről.
Azért líerom a válaszaim azokra is:
- egy M4-szintű tendernél lehetetlen úgy lopni hogy ne legyen benne mindenki. Btw, másnap már nem Tarlós (fideszkdnp) jelentette be hogy "emúttnyócév" hanem más. De a fideszkdnp sérült-e ezzel? Nem, mert ilyenkor lehet a központjukból ugatni hogy "fővárospolgármester" (attól illető máris nem fideszkdnp, lol).
- olimpia kapcsán nem nyilatkozok. Vesződjenek csak a kérdőívek számítógépre vitelével.
- szvsz ebben az országban egyáltalán nincs bal- és jobboldal (így közép sincs). Csak zsebüket tömő illetők vannak. Felelősségrevonhatóság nélkül. Amúgyis országa válogatja ezek mik. Mástjelent a jobb- és baloldal Kínában (csak kommunista párt indulhat), mást az USA-ban (kb. a "demokraták" több változást és békét, a "republikánusok" kevesebb/semmilyen változást nem illetve kaotnai bevetéseket akarnak), mást Európában (a baloldal totális egyenlőséget, értsd Aprajafalva kommunizmusát (mindenki annyira egyenlő hogy mindenki egy nembe tartozik, nők nincsenek), akiellenáll azt meg el kell gázosítani; a jobboldal nemzetállamot és mindenki más elgázosítását akarja), egy másik értelmezésben pedig a baloldal = liberalizmus = kevesebb állami kontrol, jobboldalmeg több állami kontrol. Szóval miről is beszélünk?
Válaszom tehát: nem ismerema szavak jelentését.

Mindenesetre amikor (tökmindegy, lássuk mi lesz) alapon azt mondtam ja, legyen a Jobbik akire szavaznék koalícióban vagy anélkül (btw, a kérdőív szerint a Kétfarkú Kutya Pártra NEM lehetszavazni, aki azt mondta be annak meg kellett ismételnie a választ de ezúttal nem választhatta a KKP-t), mire a kérdező hátraszólt: "Na ez is ballibsi".

Ebből két dolog vált világossá:
- a kérdőívet közvetlenül a fideszkdnp kérdezte le
- a fideszkdnp szerint a Jobbik baloldali párt.
Ja, +1: ezek szerint a fideszkdnpszerint NINCS KÖZÉP!
Mindegy. A poszt azért nem "hülye reklám" lett mert nem tudom kit tüntet fel hülyének, vagy ténylegesen árt-e akár a fideszkdnp, akár a Jobbik image-ának.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad