Amerikai szuperhősfilmek - The Fantastic Four (1994)

Elátkozott egy franchise ez én mondom. Szerencsére ezt a korabeli agyar nézőnek nem kellett végigszenvednie szinkron hiányában.
Maszkokat nem mutatok, kattints a linkre, rögtön az elején van egy montázs.

"Természetesen" az eredettörténetet nyomjuk - éppenséggel ez azF4-nél elvilegérdekes. Persze űrhajóra nem tellett, itt csak jön V-ger a Star Trekből, ők meg a felszínről próbálják meghackelni a'la Függetlenség Napja, de persze mindenki szuperképességekkel végzi. Na jó csak vicceltem, az első 15 perc mindössze arra kellett hogy Victor arca összeégjen, és emiatt máris orosz kémnek álljon vagy mi, de aztán - 10 évvel később- jöhet azaz űrhajózás!

A zene. A zenét azt viszont nem értem. Mi ez a folytonos vurstlizene?
A zsidó-ékszerész-manóember aki Alicia Mastersre hajt is elég érdekes vadhajtás. Először is a Jack Nicholsonos Joker koppintása az őrületével. Aztán a Vakondember koppintása a F4-képregényekből. De jobbára elég randomm ódon ténykedik a forgatókönyvet nézve.
De jöjjön egy akciójelenet:


Egyszerűen körbeforgattáka kamerát, azzal vágás. Khm.

Viszont a film nem élvezhetetlen. Megvannak a catchphrase-ek, az effektek valahol eredetiek még ha gagyik is, és amikor az F4 a laborból és von Doomtól szökik az egy jó Zs-kategóriás akció.
Szóval nem valami világmegváltás, de megvan a maga helye. Valahola Cápatornádó és a Sinister Squad tornasorában.
 Na, mégis kaptok ezért egy jelmezt. A filmben ekkor egyedül van full-flame-on-mode:


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad