A magyar filmgyártás filmjei - különkiadás 7: Mindenki (2015)

Az Oscar ismét bebizonyította az értéktelenségét: eme 2015-ös filmet a 2016-os filmek között sikerült értékelni. Mindenestre egy rövid ideig meg lehet nézni ezt a kisfilmet. Általában a kisfilmeket amúgy sem lehet sokáig megnézni, úgy tűnik nem azért gyártják őket.
Azt se tudom hogy kerülhetnek mindenféle díjátadókra, hiszen mozikban nem vetítik őket, az Oscarnál meg az egészen biztosan feltétel.

Mindegy, lássuk vannak-e érdemei:

- először is ez nem vmi kereszténysértegető mocsadék mint a Saul Fia
- másodszor nem valami félperces hülyeség mint a Légy
- a szereplők elég természetesen játszanak. Sajna nem látni a történetet amiben elvileg szerepelnek, így letámaszthatta volna a kamerát, oszt felveszi ami spontán történik, de az meg nem rendezés.

Viszont:
- az imdb még mindig nem jegyzi (ezen a címen)

- nyilvánvaló képtelenség hogy az iskolakórus amib MINDENKIt felvesznek folyamatosan minden díjat megnyerjen.
- mi a faszomért írták fel a Hetesek a főszereplőt, rögtön négyszer? És miért szart bele a tanárnéni ezerrel a felirtakba?
- nem tudom mikorra helyezik a filmet (vannak ám itt olyan komcsi dalok mint a "Pajtás Örvendj"), de ma TILOS kiküldeni az óráról a nebulót.
- az a karkötő elég retró,de akkoriban már rég nem énekeltek komcsi dalokat
- nem hiszem átmegy - sőt, tudom hogy nem - a telefondrót-karkötő utalás. Ráadásul nem is vicces. Csak ja, persze, leszarom.
- a kórusba hogyan állhatott be elsőre a főszereplő már első alkalommal? Nem a részvétellel van a gond, hanem hogy egy kórusban hangterjedelem alapján állítják be a népet, különben szar az egész. A rendezés itt egyszerűen szar, mert a probléma elkerülhető lett volna ha a tanárnő MÁR bent van.
- btw, hol vannak a tanárBÁCSIK te szexista seggfej?
- az énektanárnő megoldása alapvetően nem problémás. A probléma ott vanhogymost higyem el hogy ha SOHA nem használja a hangszálait, valaha is fejlődni fog? Nincs szó különórákról.
- uhm, tényleg kell külön cipő ÉNEKLÉSHEZ?
- az a kisköcsög kislány miért lóg a főszereplő nyakán? Bennem még mindig ez a kép él, és utána nincs átmenet:


"Huzigáló Kislány" annyira nem akar a "Kirekesztett Kislány" mellé ülni, hogy inkább elrántgatná "Vezérnőstény Kislány" mellől a diáktársát minthogy a szabad helyre üljön. WTF?
- "Melyik daltetszett legjobban? / Az a kakasos" - és édesem hogyan bírtál énekelni egy olyandalt amit ezelőtt soha nem hallottál együtt a kórussal, tartva az ütemet, SZÖVEG NÉLKÜL?
- tényleg soha sehol nem bukott le a kórus miközben vagy a fele nem énekel? Még a többi kórustag sem vett észre semmit? Egyáltalán? Ennyire nárcisztikus kis picsa/fasz mind?  És a szülők? Sehol semmi felháborodás? Minek jár a sok tátika kórusba EGYÁLTALÁN ha nem tanítják ott énekelni? Miért szeretnek benne lenni?
- minek viszik amúgy a versenyre a csalókat? Hogy egyszer végre lebukjanak? Miért nem hagyják otthon őket a versenyeken?
- És mi ez a nagy "tartsunk össze" szólam, mikor bemutatta a rendező hogy ezerrel megy a KIREKESZTÉS, l fenti képet?
- Komolyan, ha a végén nem vonják felelősségre az énektanárnőt érzelmi zsarolás,maipuláció, szakmaiatlan és etikátlan viselkedés, valamint a munkája el nem végzése miatt, én roppant bosszús leszek (20. percnél tartva).
- És nem vonják. Megvan a Nagy Közös NemÉneklés - de azt sem hiszem el nekik.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad