Ismerjük Meg a Trónok Harcát 01

Pfff. ahelyett hogy aludnék rendesen, vagy legalább befejezném a Frankeinstein vs Farkasembert, (újra) megnézem a Game of Thrones 1. évad 1. részét és aztán az összes többit, hogy mint a Bibliánál (és a Koránnál, és ha marad erőm a Sátáni Biliánál) megmutassam mekkora trógerség ez az egész.
Kezdjük.
------------
Ja, alaptétel:
- nem érdekelnek a könyvek
- nem érdekelnek az interjúkban kiadott közlemények
- úgy állok hozzá mint aki először látja a cuccost. Bár már láttam. De így viccesebb. És mivel láttam, már tudok figyelni is. Merthogy állításom szerint ez a katyvasz egy bűvészmutatvány. Amit annyira elhúztak, hogy immáron vallássá vált. És az emberek nem merik bevallani mennyire béna. hogy át lettek verve. "Meghalni a hitért"-szindróma.
- külön megjegyezném hogy az1. évad nekem egyáltalán nem tetszett. De ez nem jelenti hogy nem tudom értékelni amit nyújtott. Sőt, volt olyan idő amikor azt gondoltam, nem volt totálisan elpazarolt idő "eddig" nézni, a végére belejönnek. Aztán akkorát bukott hogy nem letarolta, de feltúrta a pázsitot.
Szóval.
---------
Cím: közeleg a tél. Oké.
Valami katonák mennek katonáskodni. A nagy jégfalon (1. kép) látszik hogy volt alatta költségvetés. A dolog sima rongyrázás, de még mindig jobb mintha az occsóság látszana rajta.
Valami standard fantasy-hullákba futnak - oké, szóval itt lesz valami. Legalábbis a show ezt akarja elhitetni velünk, jegyzem meg utólag okosan.
Az a fára szúrt baba azért fájdalmasan mutatja hogy ez csak egy v-sorozat (2. kép).
Bár szokás emlegetni hogy "olyan mint a gyűrűkúra", ez szerintem markeing. Sokkal jobban hasonlít a Dühös Kardra (Sword of Truth). És abból a könyvváltozatra. Ami istenesen ponyva volt.
A katnákat rövid úton megöli valami fremen-zombi-sereg - szerintem okés alapprobléma. Szóval le kell gyakni a Falon túli zombikat (bármi is legyen az a "Fal"). Elárulom, a sorozat magasról tesz majd a jégzombikra.
Intró vége.
-----------
Egyik katonánk mégis megúszta - valahol jól elkapják. hogy mi lesz vele tökmindegy, ő hozza a hírt az alapprobélmáról, annyi a dolga.
Egyértelműen Főszereplőinkhez, a Jófiúkhoz érkezett, mindenki szépen egyesével bemutatva. Nyilvánvalóan megvan a Játék a Trónért történet nyertese, ki is kapcsolhatjuk, maximum annyi a kérdés melyik kölök lesz aki a trónra ül. A legkisebb szerintem alapból kizárható, nem lesz ideje felnőni a sorozat alatt!
Közeleg a tél? Biztos a jégzombikra számít. Hát nem? (Hát nem.)
Naszóval a "Mások" híre annyira nagy cucc hogy meghalni is megéri érte. Tehát a sorozat rendkívüli időt fog szánni az alapprobléma leküzdésére - azaz hogy jönnek a jégzombik. (Spoiler: a 7. évadban (igazából a 7. és 8. évad ugyanazon évad két fele lesz), ami az utolsó előtti évad, MÉG MINDIG NINCSENEK SEHOL.)
Lefejezett ember, kibelezett szarvas - részemről standard középkori környezet. A legtöbb embernek persze ez már sokkfaktor... De a legtöbb ember puhány.
Rémfarkas minden gyereknek, pláne címerállat - a sorozat zéró meglepetést tartogat ismét, kikapcsolhatjuk, csakarról megy majd a kavarás melyik gyerek üljön a trónra. Szóval szokásos kosztümös királydráma. Nem valami érdekfeszítő.
Színt váltunk, és bemutatják a Gonoszokat, a Lannistereket. Szóval őket kell majd legyakni, utánuk a zombikat, és már mehet is a függöny.
Ezek komolyan árjának nevezték el az egyik karaktert? Ezek komolyan árjának nevezték el az egyik karaktert.
Nah, megjött 8. Henrik. Tipikus unalmas kosztümös királydráma, mondom én. De legalább máris be van hozva a történetbe a Jófiúk családja.
Mivel a Lannisterek útálják a királyt, az valószínűleg meg fog halni. Általuk.
És mivel a Stark-kölykök közül ül valaki a trónra, jó esély van rá hogy a szülőkkel sem érdemes sokat szimpatizálni.
Ah. Nem elég az egyszerű külső-belső ellenség, de még a múlt is visszaköszön csak hogy teljenek az évadok. Bár az egyik egy ellenszenves seggfej, a másik meg egy üresfejű luvnya.
(Spoiler: ennek a szálnak nem lesz szerepe a sorozatban - vagy a sorozat egésze shenanigan emellett ami a főszál?)
Bevallom, a casting egész jól sikerült. Ha az arcokat nézzük. Amúgy túl sokat színészileg nem követelt eddig ez a Szomszédok-klón.
Az első indulónk a Trónért: Szansza/Szalsza Stark. Sajnos szegény a Gonoszokkal való házasság útján kíván pályázni...
Heh, van egy mormonunk.
Brandon marad a végére mint történés. A sorozat deklarálta hogy puhány (itt a végén, meg az íjászkodásnál). A puhányok pedig elhullanak. Hacsak nem akarnak kihozni rá egy durva karakterfejlődést hogy ez majd jól megedzi mint Kevin Costner Robin Hoodját, asszem kihúzhatjuk.
-----------
Ez az 1. rész vége. Persze egy pilot után közvetlenül is sokat szokás változtatni, de ez egyelőre egy igen költséges Barátok Közt és kész.
Nem azt mondom az olyasminek nem lehet nézőközönsége, hanem azt hogy ez nem a televízió kihagyhatatlan megújítója Amit Látnod Kell. Nem kell. Tizenkettő egytucat.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad