Ismerjük meg a Trónok Harcát 05

A harci koreográfiák általában rendben vannak, sőt, sokszor kifejezetten jók, de ezt az ordas hibát hogy sikerült elkövetni az 1. képen?
Segítek: a pajzsot nem az amúgy vérttel védett derékra kell lentgetni, pláne nem egy törpének akinek semmi izomereje. Az a pajzs amúgyis kifejezetten alkalmas rá hogy az alsó felével szúrjanak,szóval ha a térdhajlatba csap, nem kéne a gore-ra hagyatkozni.
Csak egy tipp...
Robert király rendkívüli gyorsasággal változott puszta kiöregedett alkoholistává a Hét Királyságot összetartani próbáló erő helyett. Persze ez is csak tisztítja az utat a Starkok vs Lannisterek egyszerű felállás előtt.
És itt az én nagy bajom Varysszal a 2. képen. Itt nyílegyenesen, a legprimitívebb ponyva módján adják meg a karakter "motivációját". Bár ahhoz hogy motivációnak nevezhessük kéne valami oka is legyen az álláspontjára, khm.
A gond, hogy egyszerűen kijelenti "márpedig #TargaryenRulez, #BecauseReasons". Ő a Háttérhatalom a galdiátoredzők (lanisták, lannister) és ez erőspisták panelküzdelme mögött. De miért gondolja hogy az Őrült Király kicsinyes takonypóc fia,vagy a jajjcsakmennnyekhazajujjnemakarokhazamennidejóizmospasimvan lánya olyan jó választás?
És lévén hol tart a sorozat (dues ex machinák végtelensorával támogatva épp lenyomnak mindenkit a sávhkányok), ez az indokolatlanság különösen aggasztó.
Szóval a Hét Királyság meggyengült, az árják vezette muszlimoknak csak át kell kelniük Európába, és annyi.
És mint a valóságban, ez a sorozatban sem fog megtörténni.
Ha megtörténne is klisés lenne, de mivel nem történik meg (csak amikor már nem tudják az írók húzni az időt), ez egyenesen gyenge írás.
Pedig ezen a Barátok Közt színvonalon ez a jelenet jó lenne.
És végül még egy szó a "valósághűségről". Bár a sorozat elfogadhatóan vázol egy durva, brutális világot, ugyanakkor egyáltalán nem valósághű. Az utcák túl tiszták, az emberek túl tiszták, az iszlamisták mega-sarlói úgy röhejesek ahogy vannak, és úgy tűnik ebben az alternatív univerzumban a kések simán átmennek a koponyacsonton... Hogy csak pár anomáliát említsek.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad