Ismerjük meg a Trónok Harcát 07

Kezdjünk rögtön egy "valósághűség"-gel: semmiféle valós földesúr nem tartott csatakészen semmiféle hadseregnekvalót. Valami volt, akkor körbe kellett mennie futárnak hogy kapjad össze magad, szakaggyá' le a parasztjaidtól, és húzzad csatázni a beled/küldj katonát/valami. Erre ez a főlannister vadászatra hadi formációval vonul. Nem valós.
És 2 héten belül megjelenni? Mit képzel ez, váltott lovakon kíséret nélkül fog odateperni őfőmuftisága? Szóval a) Ned Stark hülye b) Grrrartin béna író, aki kb. úgy figyel a részletekre mint Artúr Conan "nemAbarbár" Dojl (Sherlock Holmes megalkotója ha vkinek nem ugrik be, amúgy a krimi-része az írásainak remek, ami azon túl van az kretén).
Amúgy Mr. Machiavelli-Salvatore jól indul. Kár hogy egyre egydimenziósabbá sikkad majd. Pedig jó színész, jó lendület, jó jelenet. Csak ugye a jó író ezt fenn is tudja tartani.
Kapunk még több expozíciót - elvégre a széria 99% expozíció, 1% rugalmasság. Igazi Barátok Közt indok: Persely útálja a Starkokat, mert Robert király (aki Baratheon) nem az ő nevét suttogta a fülébe a nászéjszakán. Stimmt.
Egyedül Jamienek van némi valódi karaktere: a becsület vezérli szemben a családja többi tagjával, elvben hajlandó szóbaállni másokkal is a családján kívül, és erre még fel is hívják a figyelmét, tehát választási helyzetben van. Innentől már csak választania is kell hogy megy a sok pszichopata mellől (ha marad, akkor a karakter elveszíti karakter jellegét, mert narratív szükség).
Btw, egyszer a nézők/kritikusok/újságírók (legalább egyik a háromból) nyavajgott, hogy bezzeg pedofília nincsen. Legalábbis képernyőn (képernyőn kívül van egy homi és egy szado pedo szerteszét, előbbi már volt, utóbbi majd lesz). De ezek szerint illetők nem nézik a sorozatot, l. 2. kép.
Érdemes figyelni Kisujj monológját. Na nem Kisujj szemszögéből! Persze, remek háttértörténetet ad neki, nem vitás. De mennyivel érdekesebb Ross/Rose szemszögéből nézni! Mert a kis kurva sokra viszi még - nálam simán ott van a Játékosok között. És őt még idejük se lesz elrontani.
A vad(?) nő is jó arc. Jól elküldi Gréjdzsojt a picsába. Az vicces. Mert igaz.
Hm, szóval a White Walkerek még megvannak. Jó tudni. Btw, ha eddig "aludtak", mi ébresztette fel őket? Ne válaszolj, úgyse derül ki.
Nah, Robert kinyiratta saját magát. Legalább tényleg lendületbe tudnak jönni a dolgok.
Tanúk nélkül végrendelkezni viszont akkora ponyva, hogy az Igazán Dühös Kard-ciklusnakis tanulnia kéne hogy elkövessen ekkorát.
Az agyarok most se feliratoztak - de asszem a HBO se. Mer' nyilván mindenki beszél muszlimul.
Ja, azt mondtam hogy Benjen eltűnik mint szürke szamár a ködben, és Grrrartin így is hagyta volna, csak a közönség túl hangosan hőbörgött?
A 4. kép a szinkronosoknak megy. Szegény Jésön Momoa.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad