Ismerjük meg a Trónok Harcát 59

Két dolog történt ennél a résznél - igen, rögtön az elején -. Az első, hogy a nézők rájöttek: a sorozat végtelenül szexista. Erről később.
Ugyanakkor mindenki látta hogy a sárkányok, akikkel eddig senki nem csinált semmit, de folyton baj volt velük, hirtelen kezesbárányokká, abszolut engedelmes és tudat nélküli, önállóság nélküli eszközökké degradálódtak. Lazy Writing, Deus Ex Machina.
A zöld és az az aranysárkány - akik közül még mindig nem tudjuk melyik melyik - még ráadásul simán ki is tör a börtönéből.
Ja, ha vki nem tudná, ezek a színek, és a sárkányok látható izomereje abszolut fantasy klisé egyenesen az AD&D nevű szerepjátékból. Grrartin persze nem fizetett jogdíjat.

A sárkányos csata egyébként részleteiben is röhejes. Pl. a sárkányok tüze kiROBBANTJA a falat? Hah. Vagy az a maszkos miért álldogál míg odaérnek és lefejezik (már azon kívül hogy rendkívül pozőr képet lehet róla csinálni)? A sárkányok hogy nem ütköznek egymásnak?
De mindent felsorolni nehézkes lenne és sokáig tartana, szóval csak tudjatok róla.


Felirat persze megint nincs.
Ha vki izgul miatta (ha érdekli - kéne), akkor az 1-6 évadokhoz innen leszedheti a dothraki szöveget, időzítéssel.

Aaah, amúgy másik Deus Ex Machina szintén még itt: HAJÓK. Euron úgy tűnik gonosz, meg rohadt férfi, tehát meg kell halnia.egyedül talán Havasnak nem kell, mert ő metrószexuális és vakondokkal dug. De hát most már kinek kell Euron Grejyoj?

Azt figyeltétek hogy pusztán a fenti csata alatt, azaz ... egy délelőtt? alatt Theon és Yara pikk-pakk átszelték a Keskeny Tengert 100(!) hajóval - azt is honnan szedték?

Te, lehet hogy Grrartin azt hiszi az lesz a Nagy Fantasy Klisédöntögetés ha nő ül a Trónra? Piha!

Újabb klisé:


Ez a csata nem mondom, elég látványos. Persze semmi realitása. És jobban értékelném ha lenne értékelhető történet inkább.
És van még egy baj vele. Nem érdekel. Nem érdekel, mert névtelen kretének döglenek meg, akik nem érdekelnek. Megdöglenek a Vadak, akik kibebaszott kannibálok. Olyan lenne szurkolni nekik mint a Mad Maxben az őrült autósoknak. A maradékot, a főszereplőket megvédi a Plot Armor. És amúgy sincsenek sokan jelen fontosabb/nevesített szereplők közül. Nem is döglik meg egyik se. Akkor viszont nincs tét. Itt üt vissza a propagandaszöveg hogy "bárki bármikor meghalhat", meg "van kedvenc karaktered? Már csak VOLT." 6 év alatt felszámolták a potenciális kötődést. Nem mintha igaz lett volna a propaganda, mert ki kötődik gonoszakhoz, őrültekhez, és hülyékhez?
De itt most mégis van hatása: a potenciális feszültséget gyilkolja meg. Mert ha mindenki meghal - úgyis azt ígérték, így nem lep meg. Ha nem halnak meg - működik a Plot Armor, hiszen azzal hogy annyira fókuszba tolták őket mondhatni úgyis azt ígérték, így nem lep meg.
Grrartin szaríró, a GoT szar sorozat.
A csata vége meg ... Újabb Deus Ex Machina by Teleporting.
A készítők is érezhették hogy gond van, mert csak kinyírták OneOne-t. Csakhogy olyan pozőr módon, hogy a néző csak legyint egyet, hogy ez aztán béna volt.

Oh, és Ramsey halála? Unalmas. Láttunk már ilyet, többször, jobban kivitelezve.



Az a gond, hogy itt a dolog egyáltalán nem váratlan. A fenti két filmben sem a puszta tény borzaszt el minket. Ott az borzaszt el minket hogy gonoszabb a jó mint a gonosz. Itt mindössze ugyanolyan.
És Sansa nincs felépítve. Egy passzív hülye picsa, akit végiglökdösött az élet, és már halottnak kéne lennie. Nem különösebben jó, nem különösebben szent hogy váratlanul érjen hogy ilyenre képes, hogy ilyen egyáltalán az eszébe juthat. Évadok óta poshad romlásba a semmilyenségből. És minek?
Ráadásul Ramsay még csak nem is valami szupergonosz. Csak egy ember. Miért érdekelne egy ember halála?

Btw, ha mindenki vallásozik, miben hisznek a Martelek? Az Arynok? Na és Tullyk? Egyáltalán: van még jelentősége a Tullyknak? A Tyreleknek?
Mit akar kezdeni a stáb a Vérebbel? Merthogy az közel-távol nincs senkihez, és leginkább nemakar csinálni semmit. Hol kujtorognak a dorniak? Nem kéne valamit csinálnia Bronnak, mármint azon kívül hogy létezik? Hol van Gendry? Minek írták bele az egészbe a Testvériséget? Van még értelme Podricknak és Bryenne-nek? Walder Freynek még lesz szerepe? Sam csinál még valamit, mert már nagyon idegesít? Mi van Melisandral? Mi van az Arcnélküliekkel? És végülis hogy az utolsó seregek is elfogytak, ki fog megküzdeni a Másokkal? Egyáltalán: meg kell küzdeni a Másokkal? Miért kéne megküzdeni a Másokkal? Mi ment gallyra a Gyermekek és a Mások között? Miért nemcisnáltak a mások semmit 8,000 évig? Miért csináltak az után? Miért nem ölték meg az elején Samet?

#GameOfThronesIsTheNewLost





Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad