Ismerjük meg a Trónok Harcát 62

Az ÖSSZES fan rámutatott hogy itt a TOTÁL BULLSHIT. Nem kell felégetni Westerost. Be kell repülni a Vörös Toronyhoz, leperzselni Cersei arcát, és ráülni a Trónra. the End.


Ééés ismét ott vagyunk Varys nemlétező indítékainál. Miért is akarta egy közismerten őrült uralkodóház tagját trónra juttatni?
És Varys mellébeszél. A kérdés az volt: "Miért pártoltad Vyseryst, akiről tudtad hogy kegyetlen, ostoba és gyenge?" Mitől lett volna olyan jó a "népnek" egy ilyen uralkodó? Fene, ha megnézzük a jelölteket, leginkább a Tyrellek látszanak kívánatosnak, még ha nem is volt semmi okuk igényelni a trónt, akkor is! ŐK voltak azok akik azt mondták amíg nem ártasz másnak azt csinálsz amit akarsz. ŐK voltak akik segélyezték a népet. ŐK voltak azok akiknek ambíciójuk, tudásuk, és hozzá néptől való támogatottságuk volt, nem egy őrült nyavajgó fasz, akit véletlenül Targaryennek hívtak!

Jut eszembe: hogyhogy nincs külön vezére a dothrakiaknak? Túl sok lett volna egy újabb NPC? Úgyis annyi van eldobható karakterekből mint a szar. Fájt volna még egy?

Ööö... lemaradtam valamiről? Olenna Tyrel mint aki segített Dénárosnak partra szállni?
Egyáltalán, honnan tud BÁRKI is a partraszállásról úgy általában?

A Tarlykat behozni, és jujj-de-gonszt csinálni Sam-papából gyenge.

Tegyük felvégre a kérdést is: miért ment Jorah Mormont a Főkönyvtárba? Ha ott tudnák a gyógymódot, mindenki tudná.

Éééés Cerseinek mutatnakegy szaros ballistát. Nem über ballista kell azonban ide, hanem számos ballista. Gyárts belőle sokat.
Ráadásul nem is feltétlen kell neked ballista. Ossz ki íjakat. Lődd át a szárnyat. A sárkány akkor leesik. Onnan meg megoldod.

Oh, itt vannak a dorniak is? Honnan...?
Baszod, Olenna is...?
Btw, hol van a három Vipera?

És miféle bullshit terv ez? KÖRBEZÁRNI a FŐVÁROST? Ahhoz az mindig túl nagy. Kiéheztetni sem megy, mert a tengerről annyi utánpótlást kaphatnak amennyi jólesik.

Uhm, miért fordul északnak Árja? Miért nem megy kipipálni a kis halállistáját inkább?






Grrartin megint nem fizetett jogdíjat:


Egyébként úgy tűnik az egész hajós hajcihő csak arra volt jó hogy pár fölösleges karaktert (a két háttércica Viperát) kiírják a forgatókönyvből, és így spóroljanak a színészi gázsin.



--------------------


Itt van például ez a cikk: http://brenthartinger.com/2014/05/05/is-george-r-r-martin-is-the-best-worst-writer-of-all-time-or-the-worst-best-one/
amiben idézik hogy mit mondott Grrartin, és az egyszerű népeknek is elmondják az mit jelent:
"As I understand it, A Feast for Crows and A Dance with Dragons, which are both massive 900+ page tomes, were originally intended to be a single volume in this series: Feast includes half of the characters’ stories, and Dance includes the other half (including those of the series’ most interesting and likeable characters, Tyrion, Jon, and Daenerys).
So Martin is spending more than 2000 pages on what what was supposed to be a single point in the story. And boy, does it show."

Vagy itt: https://www.wired.com/2017/05/george-r-r-martin-game-of-thrones-books/
írnak az összes ütemezési problémáról, és hogy mindennek Grrartin késedelme volt az oka.

Vagy ha rákeresek a "Grrartin késik a könyvével"-re, akkor pl. találtam ezt a cikket izibe: http://www.huffingtonpost.com/the-national-book-review/why-is-george-r-r-martin_b_9010054.html
Amiben idézik Grrartint: "Writing in his LiveJournal, Martin said a lot of it came down to his being bad with deadlines"
"Martin’s writing pace in recent years has been so slow that the hit TV version of his series"
"This dual phenomenon — books growing, and slowing — seems to result in large part from an inversion of the normal literary power structure. Most authors have to worry if they miss deadlines ... We are not privy to what exactly is going on between Martin and his publisher, but it seems that these basic rules may not apply."

És miután ilyen észrevételek történtek, azaz mindenki rájött hogy a stúdió nem sürgetheti Grrartint, aki viszont tetü lassú, és pénzéhes így egyre jobban csúszik a határidőkkel, mert pl. nem enged a közelébe szerkesztőt aki összerántaná és emészthetővé tenné a dolgokat, egyszercsak kapunk olyan cikkeket hogy "nem is kell Grrartinnak befejezni a könyveit", pedig ugye mennyire tolta a propaganda a "csak le ne lőjünk semmi spoilert" szlogent: https://www.wired.com/2017/05/george-r-r-martin-game-of-thrones-books/
Azaz itt valami megváltozott. És egy nyomozásban alapvetés hogy "kövesd a pénzt". Azaz ha eddig Grrartin mondta meg mi legyen és a stúdió nem tehetett semmit nélküle (azaz Grrartin tudtával és beleegyezésével történt Cersei -1.gyerekének megírása is, és ennek elfeledése a könyveknél bizony a Rossz Író névjegye hogy nem tudta beledolgozni), akkor bizony be kell látnunk hogy sok pénzről van szó, és a sorozatnak mennie kell minden évben. Tehát elvették Grrartintól az írás jogát, aztán csinál a könyveivel amit akar.

Persze a sorozat így is rohan tovább a szakadék felé, amit mind a könyvesek, mind a tévénézők látnak mégpedig egymástól függetlenül, mint az kiderül pl. ezekből a cikkekből:
http://www.bhagwad.com/blog/2013/personal/three-reasons-why-game-of-thrones-is-overrated.html/
http://brenthartinger.com/2014/05/05/is-george-r-r-martin-is-the-best-worst-writer-of-all-time-or-the-worst-best-one/
https://lindsaykitson.com/2014/01/31/why-i-stopped-reading-george-r-r-martin/
http://cosmopolitan.hu/programajanlo/2017/08/30/minden-amit-tudni-lehet-a-tronok-harca-8-evadjarol/
Ez az utolsó link különösen érdekes ha a megfelelően olvassuk. Említi ugyanis nem csak a további egy év csúszást, de azt is hogy "George R.R. Martin elképzelése szerint zárul majd a sorozat". Ami ha van egy kis tapasztalatunk, és megnézzük a nézettségi és elégedettségi adatokat, belátjuk azonnal hogy csak propaganda.
Ugyanis az összes mutató durván ZUHAN. A 6. évaddal kezdve menthetetlenül. Az volt ugye az évad aminek a közepén Grrartin írása elfogyott, és gyakorlatilag shennaniganekkel és törlésekkel töltötték fel a műsoridőt (pl. Arya a Terminátor, Véreb és a Mormon Szekta). Pl. https://www.youtube.com/watch?v=oJyVIqMX6Q8 vagy éppen https://www.youtube.com/watch?time_continue=137&v=iZHMhd5gsZk . A Grrartinra való hivatkozás tehát egyszerű marketingfogás, aminek célja rentábilissá tenni az utolsó évadot. Mert mindenki látja hogy #GameOfThronesIsTheNewLost

http://edwardwrobertson.com/fantasy/yes-a-game-of-thrones-sucks-but-the-new-york-times-has-no-idea-why/
"Frustratingly, I think Bellafante [New York Time's critic] does reach some highly relevant conclusions about A Game of Thrones itself, criticizing it for “serv[ing] up a lot of confusion in the name of no larger or really relevant idea beyond sketchily fleshed-out notions that war is ugly, families are insidious and power is hot.”
My god! It sounds as if HBO’s version is actually an incredibly faithful adaptation of George R.R. Martin’s well-written but manipulative and mentally bankrupt book series! A series I threw down in disgust midway through the fourth novel when I just couldn’t take it anymore."

No, de tessék, részletes lista a 7.1 évad hülyeségeiről:
https://geeks.media/why-game-of-thrones-sucks-now

Egyébként ha megnézzük, eerdetileg még arról volt szó hogy 7+8 rész lesz a 7. évad: https://www.youtube.com/watch?v=v2saaq67Aig. Ami ugye azért lett eredetileg kettészelve, amiért a Hobbit. Meg az Az. Meg a Harry Potter Vii. Meg mostanában sokminden: a dupla "mozijegyért". Ami SOSEM tett jót a minőségnek.
De most már mégis inkább még rövidebb lesz a 7.2. Ilyet (http://24.hu/kultura/2017/03/14/biztossa-valt-hogy-a-8-lesz-a-tronok-harca-legrovidebb-evada/ = költségcsökkentés, hamarabbi projectzárás) viszont csak akkor csinálnak ha súlyos pénzügyi bukás van kilátásban.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad