God's Not Dead

 Nem kívánok foglalkozni az elővezetett hülyeségekkel miért "nem halott az mi alszik örökkön", a franchise-folyamatossággal, a karakterek történetével kívánok foglalkozni.
Tehát hogy filmnek milyen ez az egész, és merrefelé tart.
A technikai oldallal azért nem érdemes foglalkozni, mert ez egy kerezstény-film, azaz ott nem (sem) lehetnek elvárásaink, így maradnak a karakterek.

Név: Josh Weaton
Karakter: keresztény tanuló egy keresztényellenes filozófiatanárnál a Hadleigh Egyetemen. Ügyvéd akar lenni.


Név: Kara
Karakter: Josh behódolásra hajlamos barinője.


Név: Ayisha
Karakter: muszlim családban titokban keresztény. Mikor az apja rájön, kidobja otthonról. Az egyetemről emiatt nyilván majd távoznia kell, munkanélküli hajléktalanként pedig éhen fog halni. Éljen a kereszténység - hát nem?


Név: Amy Ryan
Karakter: vegetariánus, newsblogger, baloldali, ezért rákos lesz. Lehet válogatni hogy azért mert baloldali, vagy azért, mert vegán. Az biztos, hogy ő a "zuhanó repülőn nincsen ateista" szalmabáb. Persze hogy a végén szektás lesz, na!


Név: Marc Shelley
Karakter: etikátlan bróker, vega csaj pasia. Azért gazember, hogy kiprovokálja, Bibliaisten lesújtson rá, és csalódott amiért nem teszi.


Név: Martin Yip
Karakter: Kínai állampolgár, ahol be van tiltva a kereszténység. Úgy dönt, nyíltan felvállalja a kereszténységét, nem törődve vele, hogy ezzel minimum a testvérét megfosztja a tanulási lehetőségtől, és ha valaha visszatér az országba, valószínűleg őt is kivégzik. Az apja karrierjének se tehet jót a dolog, és ha a végén ő is 100 ismerősének szétSMSezte, hogy Éljen Jézus (God's Not Dead), akkor 100 embert sodort veszett nagy bajba. És igen, SMS-ezett.


Név:Mina
Karakter: a nagyi demens (egyébként fanatikus keresztény, biztos abortuszklinikát is robbantott), az ápolót meg nem érdekli a rábízott egészsége, csak hogy a nagyika boldog legyen. Mina a nagyi lánya, Marc (l. fenn) testvére, Radisson nője, keresztény.


Név: prof. Jeffrey Radisson
Karakter: hitében csalódott keresztény. Mina elhagyja, elüti egy autó amibe belehal, de előtte még visszatér a nyájba.


Név: David
Karakter: keresztény pap, vmi koncertet szervez, vagy legalábbis egy feka papot kell egy koncertre kísérnie, vagy valami
 
 
celeb-cameo: Duck Dynastie: szerintük leszarhatjuk a természetet ha igaz keresztények vagyunk, "mert ez az egész úgyis csak átmeneti".
 

Név: Tom Blanchard
Karakter: szélhámos autókölcsönző
 
Van a filmben még egy feka pap is, de arra már nem futotta, hogy neve is legyen.
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad