Stephen King filmadaptációk - Disciples Of The Crow (1983)

Ez egy Kukorica Gyermekei adaptáció, bár rövidfilm. Valamiért valakinek fontos volt hogy felrakja a teljes műsoridős filmek listájára, és könnyen hozzáférhető volt, szóval.






A gyerekek már kiírtották a város felnőtt lakosságát, de ezúttal nem valami homályos Sátán-figura miatt, Aki A Sorok Között Lakik, hanem keresztény vallási fanatizmusból, jó léviták módjára, feltüzelve a pap-bácsi "mind egyre bűnösebbek vagytok" szónoklatától.

Aztán megjön a párocskánk is:


El is ütik a gyereket, de igazából az már eleve halott volt, valaki leszúrta:


Miután tönkretették a bűnügyi helyszínt, távoznak.


Megállnak a szomszéd városban, bár az kihaltnak tűnik. Persze csak azért állnak meg, mert Pasi útálja Nőt, és ezért dafke megáll a kocsival.
A ~kocsmából aztán átmennek a templomba, mondván "valahol csak lenniük kell a népeknek", és akkor ezek közül az egyikben, nyilván.


A gyerekek végre nekilátnak kinyírni mindenkit.


A film legnagyobb hibája, hogy nem ennél a szitunál ér véget:


Azaz hogy a pasi életében egyszer tett valami jót, értsd odadobta a kocsikulcsot a nőnek hogy az elhajthasson, hogy aztán utólérje az ezáltal tragikussá vált vég. Nem, neki is meg kell menekülnie, ami majd "biztos megjavítja" a totálisan nemműködő kapcsolatukat.

-------------------

Érdekesség, de momst utánanéztem az eredeti novellának, és abban mindenki meghal. A párocska is, és a gyerekek egy része is, mert megbünteti őket Az Aki A Sorok között Jár.
A novellában nincs szó róla, mi is tulajdonképpen Az, ami szomorú, mert akkor nyilván Mr. Sátán, ami gagyi keresztény propaganda.
Viszont a novellában szintén nincs a gyerekszekta állandó vezetője. Tizen-valahány éve ölték meg a felnőtteket, és a vezetőjük 9. Aki nem valami mágikus úton évei számában nem gyarapodó gyerkőc, mint hintették el a filmekben, hanem a gyerekek bizony amint lehet "szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet" művelnek egymással, szóval a kihalás kérdését ott tistáztuk.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad