Rossz filmek - Bottoms (2023)

Kiírás szerint ez egy Amerikai Pite klón lenne. Mármint persze a műfaj korábban is létezett, tehát fogalmazzuk át:

lúzer középiskolások összefognak, hogy végre szexeljenek.

Az alap ugye minden ilyen esetben, hogy BÁRKIVEL. Persze minden potenciális jelölt az ilyen filmekben minimum közepes, bár ritkán előfordul, hogy összejön valaki egy csúnyával. És ha a csoport nem egynemű, akkor valószínűleg legalább egy páros magából a csoportból kerül ki. Továbbá a "kedves srác" (vagy csaj), aki úgymond legtöbbek szemében "a" főszereplő (a vicces pufi fura srác meg a segédje) sokszor a suli legmenőbb srácának legmenőbb csajára pájázik.

Namost hogyan forgatja fel ezeket a kliséket a Bottoms, hogyan lesz megkülönböztethető a többi filmtől a zsánerben?

Oké, itt a főszereplő csoport lányok. Ráadásul leszbikus lányok. Már az első része is elég lenne, egyáltalán nem a szokásos felállás, 90%-ban a főszereplők fiúk. De persze, miért ne, alaposan leszűkíti a nézők körét, de streamingen, tv-ben majd megáll valahogy.

Oké, de akkor mittől lesz rossz?

Hát attól, hogy itt nem "mindegy ki" a cél, hanem bizony a suli menő pasijának menő csaja. Eleve problémás hogy MIND a pompomlányokra hajtanak, de hogy kifejezetten hetero személyekre - az komoly probléma! Miért nem meghatározatlan nem irányultságú illetőkre hajtanak, tehát akik nem járnak senkivel? Az amúgy különösen igényes lenne, ha az egyik lány hetero pornót nézegetne folyton (újságot, suliban), de kiderülne a nők érdeklik belőle csak. De egyáltalán nem ez a helyzet, ez meg így nem oké.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad