Rossz filmek - Older Gods (2023)

Azzal indítunk, hogy szekta szektáskodik, de azok a jelmezek nagyon gagyik.
Józsit nekiállnak élve megnyúzni, aki erre semmit nem reagál.

Józsi asszem meghótt, és Krisztus-tesónak üzit hagyott, hogy A Csomagot A Helyre ugye vigye el. Ezt a történetszálat azon nyomban dobjuk is, mert Krisztus inkább dobott egy Ragyogást, azaz vmi elhagyott világvégi hotelt ment felügyelni, ami üresen áll.
Akkor asszem dobtuk a szektás jelenetet is, mert Krisztusnak látomása támad róla, hogy tesóját zacskóval fojtották meg, itt a hotelben.
A következő percben dobjuk a hotel-dolgot, meg a felügyelet-dolgot, Krisztus csak elment tesó házába depizni, tesó öngyilkossága(?) felett.

Máris útálom és unom ezt a "filmet".

A mobiltól mindenesetre megszabadultunk, és Tesó csomagja is megvanamiben az összeesküvéselméletét vezette.
7 perc 25 mp-nél Tesó videoüzije arról gagyog, hogy KRisztus "követte a nyomokat amiket hagyott neki", ami kurvára érdekes, mert ilyen nem történt, ha történt itt valami, és nem csak random depizünk egy random helyen, akkor egyenes utasításra mentünk oda, semmiféle nyomozásra nem volt szükség.
A film próbál (hah!) bedobni itt egy ilyen Lovecrafti nihilt, hogy van itt egy ilyen járvány, hogy az emberek beleőrülnek, vagy rögtön bele is halnak a gondolatba mennyire jelentéktelen a létük a Világegyetem méretéhez képest, bla, bla, bla - elárulom, hamarosan ezt is dobjuk, csak porhintésnek van itt, légycsapdának. Mindenesetre arról csacsog, hogy akik kibukkannak az őrület másik oldalán, azok abban hiszenk, a világ egy istenség álma, akit ha felébresztenek, az majd jól átemeli őket a felsőbb valóságba - ha pedig nem, hát tökmindegy, eleve nem voltak valóságosak. Ami tök jó koncepxió, csak mondom, dobni fogjuk, nem hozunk ki belőle majd semmit.

Szóval az elején láttunk egy palit akit megnyúztak, majd látomásunk volt róla hogy valakit megfojtottak nejlonzacsival, de 17 perc 20-nál azt mondja, Tesó lelőtte magát. Következetlenség következetlenség hátán.

Hm. Aki meghalt akkor nem tesó volt, hanem csak barát? Valami Bill (aka. William)?

Ééés a 30. percben jön az igazi mitológia, hogy a keresztény Bibliaisten létezik, de a - mondjuk ki - Gonosz Isten gyávasággal vádolja, meg hogy ez a sötét istenség sokkal ősibb mint a kis hazug Bibliaisten, és mondjuk ki, ez nem valami lovecrafti felfoghatatlan létező - ez egyszerűen a Sátán.

Innentől tudjátok, merre tart ez az egész, Krisztus majd jól önfeláldozza magát az emrbeiségért, hogy ezzel jól megmentse őket a Sátán haragjától.

Szánalmas hitterjesztés az egész.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad