Doctor Who - Day of the Daleks

Mióta megfelezték az epizódszámot, ez az első dalekos történet!

De előtte engedjetek meg egy kirohanást:
egyes részeket bánat-nehéz beszerezni. Azt gondolnád, csak a poén kedvéért is a fandom csak összehordta az összes nyamvadt részt, de oh nem!
Először is a részeknek passzolni kéne a feliratozáshoz, azaz EGYBEN kéne adni a részeket, nem 2-3-5 perces töredékekre feldarabolva (az ilyenekkel egyelőre nem törődtem).
Másodszor valami retek barom a BBC-től az egyik történetnetet kiadta mind 20-on, mind 40-akárhány perces tömbösítésben - hát anyád ha így passzintani akarod a számozást, pláne a feliratot.
Harmadszor: egyes részek csakis olasz/orosz/francia, tehát kisebbségi nyelvterületen örződtek meg valami rejtélyes okból kifolyólag. Ahogy néztem ez égetett feliratozást jelent, de akkor is szánalmas.
Negyedszer: egyes részeket semmilyen formában nem sikerült még mindig megtalálnom (ritka esetekben még fragmentltan sem), és ezekben különösen izgalmas, hogy illető forrásnak mondjuk megvan a 2-3-4 része a történetnek, DE AZ ELSŐ NINCS. Oka ismeretlen.

Ezt letudva vissza a történethez:

Frankón friss látványvilággal indul (hasonló az előző történethez, valószínűsítek egy stábcserét), és bár "csak" 4 részes, de az elsőben NEM mutattam volna a dalekokat, mert nem volt muszály. Max a végén teasernek.

Az is egyértelmű hogy a számítógépek még korántsem elterjedtek a mindennapokban, elég csaka kezelőszemélyzet értelmetlenül köröző klzfejeit megnézni.

Ebben a csoportos "exterminate"-ezésben van valami erősen törzsi rítus szerű. Ahogy körbeállnak. Ahogy lengetik a botjaikat. Ahogy kántálnak. Egyértelműen.

Érdeklődés: vajon mikor tanulják meg a kamerakezelést/mozgásta kamerák előtt? Vagy ez szándékos?

Megjegyzem a történet feltűnen hasonlít a Terminátor-franchise alapvetéséhez, csak ezt ugye 10 évvel korábban csinálták.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad