Doctor Who - Spearhead from Space

Na, végre fellélegezhetünk, ugyanis az epizódszámot a kissé beteges évi 40-akárhányról lecsökkentették 20-valahányra,azaz a szokásos kétheti ritmust veszi fel a széria.

Belépünk továbbá a '70-es évekbe (ami a Holywoodi filmgyártásnak béna egy korszaka volt, lássuk mit tudtak a brittek) , és a SZÍNES TÉVÉk korszakába. Igen, mostantól színesben nyomják.
Temrészetesen így új fácím is dukál, mr attól függetlenül is hogy az előzőben benne volt a Második Doktor arca, ugyebár, ami azelőző rész/évad végén eltűnt, és mostra újraalkották.


Izgalmas hogy nem tudjuk ki a Doktor.
Persze tényleg nem tudunk sokat róla, de most még felsem ismerhetjük!
No persze mivel a főcímben benne van az arca nem is próbálják ezt a ziccert erőltetni, de azért poén egy pillanatra.

Lenyűgözőnek találom hogy a Brigadéros alakjára hogyan reagáál azagyam most hogy színesben áll elém. A fekete-fehér alakkal érzem ahogy próbálom összeegyeztetni az információkat.

Az új színész alapban szimpatikus. Nagyon sok mindent áthoz az előző doktortól, de tudjahogy nem játszhatja ugyanazt, legfőképpen pedig energikusabb. És főleg hiányzik belőle az a rosszindulatú csíntevősség mint elődjéből.

És bár nem "Társak", elvégre a Tardisszal nem utaznak, de a kt fő együttműködő, Lethbridge Stewart és Elisabeth Shaw afféle "az érem két oldala". A Brigadéros afféle proto-Mulder, aki "hisz" a korábbi tapasztalatai miatt az űrbeli invázióban és egyéb furcsaságokban, míg a mindenhez értő tudósnő proto-Scully módjára mindennel kapcsolatban szkeptikus, és gyakorlat helyett az elméleti kutatás mestere.

A rész már csak azért is jó, mert egy új visszatérő ellenséget mutat be: az autonokat. A legtöbben a dalekok vagy a cybermeneket tartják a sorozat legjobb antagonistáinak, én azonban melléjük rakom a voksomat.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad