Fegyverek házilag - Molotov-koktél

FIGYELMEZTETÉS: Az alábbiak bárhol könnyen elérhető, közismert tényeket tartalmaznak, és semmiképpen nem kívánnak felbújtani semmire senkit.
Ha még töltötted be a nagykorúságot, kérlek ne olvass tovább!

Molotov egy orosz tábornok volt (vagy mi, végülis mindegy nekünk), aki ezt a fegyvert tankok ellen találta ki és vetette be. A tankok (vagy egyéb gépjárművek!) hűtőrácsán át juttatjuk az égésterméket a motortérbe, ahol az alkatrészek ettől besülnek, megégnek, felrobbannak (a tankok motorja konkrétan felrobbant).

A recept nagyon egyszerű: vegyünk egy üres üveget, töltsük meg valami gyúlékonnyal, rakjunk bele egy folytást ami egyúttal a kanóc is, majd vágjuk hozzá a célponthoz.

A "gyúlékony anyag" legtöbbször alkohol vagy gázolaj/benzin, amik gyakorlatilag bárhol beszerezhetőek. Az eredetircept szerint ezek fele-fele arányban keverendők, ettől (és az alkoholos üvegben lévő folyadék kinézet miatt) lesz "koktél".
A gyújtóst is átitatjuk ezzel az anyaggal hogy ne a kezünkben pattanjon szét az üveg (azért kell üveg, mert az becsapódáskor széttörik, és a folyadék ami benne van szétfröccsen). Ennek üvegből kilógó részét meggyújtjuk, így kapunk primitív gránátot (ami nagyon hasonló szintén a sima eldobott kőhöz - l. megfelelő bejegyzés).

Az egyetlen probléma ugyebár ha a te kezedben törik szét, az ugyebár roppant kellemetlen.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-8)

Fegyverek házilag - krumplipuska

Naruto - Shippuden - filmek - ovak - sorrend