Fegyverek házilag - Molotov-koktél

FIGYELMEZTETÉS: Az alábbiak bárhol könnyen elérhető, közismert tényeket tartalmaznak, és semmiképpen nem kívánnak felbújtani semmire senkit.
Ha még töltötted be a nagykorúságot, kérlek ne olvass tovább!

Molotov egy orosz tábornok volt (vagy mi, végülis mindegy nekünk), aki ezt a fegyvert tankok ellen találta ki és vetette be. A tankok (vagy egyéb gépjárművek!) hűtőrácsán át juttatjuk az égésterméket a motortérbe, ahol az alkatrészek ettől besülnek, megégnek, felrobbannak (a tankok motorja konkrétan felrobbant).

A recept nagyon egyszerű: vegyünk egy üres üveget, töltsük meg valami gyúlékonnyal, rakjunk bele egy folytást ami egyúttal a kanóc is, majd vágjuk hozzá a célponthoz.

A "gyúlékony anyag" legtöbbször alkohol vagy gázolaj/benzin, amik gyakorlatilag bárhol beszerezhetőek. Az eredetircept szerint ezek fele-fele arányban keverendők, ettől (és az alkoholos üvegben lévő folyadék kinézet miatt) lesz "koktél".
A gyújtóst is átitatjuk ezzel az anyaggal hogy ne a kezünkben pattanjon szét az üveg (azért kell üveg, mert az becsapódáskor széttörik, és a folyadék ami benne van szétfröccsen). Ennek üvegből kilógó részét meggyújtjuk, így kapunk primitív gránátot (ami nagyon hasonló szintén a sima eldobott kőhöz - l. megfelelő bejegyzés).





Az egyetlen probléma ugyebár ha a te kezedben törik szét, az ugyebár roppant kellemetlen.

Comments

  1. na akkor pár pontosítás: Molotov orosz külügyminiszter volt de a fegyvert nem ő találta ki...

    "Miután Vjacseszlav Mihajlovics Molotov szovjet külügyminiszter a rádióban többször is leszögezte, hogy a szovjetek a finneket nem bombázzák, ellenkezőleg, a repülőgépekről élelmiszert dobnak le az éhező lakosságnak, a finnek a rájuk hulló kazettás bombákat keserű iróniával „Molotov piknikkosarainak” kezdték nevezni, a szovjet harckocsik elleni kezdetleges fegyverüket pedig Molotov üdvözlésére felkínált „koktélnak”. "

    na ezt az eszközről szóló wikipédia oldalról másoltam
    Még annyit hozzátennék hogy üzemanyagnak a különféle benzinek, higítók gyakorlatilag bármilyen heves égésű anyag jó de célszerű bele gázolajat vagy döglött motorolajat vagy kátrányt tenni hogy megtapadjon az égő folyadék függőleges felületeken és sűrű füstje legyen esetleg ként is rakni bele akkor még jó mérgező is lesz illetve ha sikerül nátriumot szerezni lehet csinálni törésre öngyúladó koktélt is amit nem szükséges meggyújtani a célhoz vágás előtt

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad