Doctor Who - Doctor Who and the Silurians

A dokinak saját kocsija lesz innentől egy ideig. Nem egy Tardis, de bizonyos értelemben még nagyobb mozgásteret ad neki.

A műkígyó, csakúgy mint az előző történet műpolipja annyira nem is gáz, szerintem legtöbbször átmegy a "suspension of disbelief" teszten, azaz nem baj hogy én nem hiszem el amíg elhiszem hogya karakterek elhiszik.

Ez, és az évad többi története 7 részes, bár mint olvastam az Infernonál ez a terjedelem már kényelmetlenné fog bálni a készítőknek (mert túl hosszú).

Az évad végén valami különlegességgel folytatjuk, ha valaki kivárja/érdekli.

A történet ígéretesen indul, de ennyira önző, önfejű az ÖSSZES szereplő, hogy úgy a 4. résznél már komolyan azt kívánom egyszerűen írtsák ki egymást.

A Doktor meg tisztára olyan mint a keresztény teológia istene (ami nem azonos a biblia istenével): békét terjeszt, minden időben és helyen jelen van (= omnipresent), mindenben képzett (=omniscient), és soha nem győzik le/minden problémát megold (= omnipotent).
Szánalmas, ellenszenves, undorító, idegesítő. Amellett hogy a franchise ellég erősen a szekularizmust propagálja.

Az sem tesz jót az egésznek hogy a szilúriaiak egyszerűen a zsidók ezzel a "ez a mi földünk volt egymillió évvel ezelőtt, és kiírtunk mindenkit aki szerint nem az ma is" attitűddel, ami teljes mértékben elfogadhatatlan.

Plusz így az egész történet afféle ószövetség vs újszövetség teológiai vitát formáz, amire kurvára nem vagyok kíváncsi, és rajtam kívül még vagy 6milliárd potenciális tévénéző szintén nem.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad