Doctor Who - David Tennant 3. évada, 1-4 történet

Ez egy igen "érdekes" évad lett, lévén bizonyos értelemben 2008-tól 2010-ig tartott.
Másként viszont csak 2008-ban forgatták, és a 2008 kraácsonyi speciallel kezdve a Matt Smith első epizódjáig csak special-ök jöttek ki.

A "megnézési sorrend" a reviewk alapján: a 2008-as évad -> Torchwood 3. évad -> Sarah Jane kalandjai 2-3. évadok -> Doctor Who specialök -> Sarah Jane kalandjai 4-5. évad -> Torchwood 4. évad -> és mivel a spinoffok gyártása itt (egyelőre) befejeződött (többek között a SJS-t játszó színésznő haála miatt), innentől majd csaka Doctor Who törzssorozat részei maradnak.

A szegmenst a címek alapján jelöltem ki, nagyjából ebben az 5 részben régi szörnyek/történetek elevenednek meg újra.

Ja, azt említettem, hogy ez volt a fickó utolsó évada?

1: Visszahozták Donna Noble-t. Eddig nem volt példa rá hogy specialben szereplő karakter máshol is megjelent volna. És csak azért juta fedélzetre, mert a Doktor átkozottul magányos egymagában, ő meg éppen láb alatt volt.
A történet ötlete viszont egyszerre beteges és gyermeteg. De azért még működik.
És az ott ... Rose?!

2: Peter Capaldi felteszem első DrWhos szerepe!

3: Érdekes csavar az ood-okon. De nem hiszem hogy tetszik hogy egymás után a második kultúrában válik isten a Doktorból.

4-5: Érdekes, hogy a duplarészek végén nincs "legközelebb"-képsor, illetve hogy azévadnyitónála wish a rész legelején van, míg az "ez lesz" kpsorok nagyjából az egész következő évadot felölelik.
Btw, vanvalami "cuki" a sontaranokban úgy általában.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad