Doctor Who - Matt Smith, 1. évad, 8-11. rész

 Az ok amiért itt szletelek, hogy a következő történet már a Pandorica, és mert nem kívánok a specialöknek külön bejegyzést nyitni.

8-9: Érdekes hogy ezek jórészt kerülik a nagyvárosokat, inkább a falvakba járnak.

És lássuk csak mi történik itt: van teljes 5 percük "felkészülni". Ez alatt kirabolják a falut, felszerelik a mozgásérzékelőket, térképet rajzolnak és felfegyverkeznek - ami után még mindig marad 4 teljes percük. Khm.

És ismét egy recycle: Rory halála TÖK UGYANAZ mint Adric halála.
Plusz mintha a rendező nem igazán tudná kezelni a felépítendő feszültséget... Bár silurianos történetnek még kifejezetten jó is mondhatni.

10: A kép a valóságban is létezik, de - ellentétbena Da Vinci Kóddal - itt a kiemelt részlet a valóságban nincs meg.

Az igazán rossz viszont hogy a történet egyszerűen nem tart ki ameddig kéne. Kábé az adásidő FELÉRE van elég lehetőség benne, a többi csak üres "dínó átvonul a vásznon mert nem tudok mit kitalálni" időhúzás.

Nem is szólva arról, hogy Van Gogh... Lássuk be a valót: nem festett megfogó dolgokat. Lehet hogy "szakmailag" elismert-elismerhető, de távolról sem köznapi értelemben "jó festő". Azaz ha az adott nézőnek nem jön be Van Gogh munkássága, amire igen jóesély van, akkor halálra fogja unni magát, esetleg le sem ül megnézni ezt a részt. És nem mondom hogy veszít vele.

11: Komoly problémák vannak itt, kezdve azzal hogy a két történetszál (a titokzatos gonosz idegen és a Doktor mint új lakótárs) sehol nem ér össze, bezárva a "kit érdekel" halálba vonulók seregével.

Plusz, a helyi lakók csak Amy Pond témájának varációja.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad