Doctor Who - Matt Smith, 3/2. évad

1: A hieroglif-felirat egyszerű geekul írt "LAUNCH", "LIVE", a történet meg A Kör.
És tudjátok régen (a klasszikusokban) voltak azok a patetikus, "rossz" részek, amikben semmi komoly nem történt. Bármennyire útáltam őket, egy dologban mégis jók voltak: az állandó világmegmentésről elterelték a figyelmet. Hiányoznak.

Ez alkalommal megpróblátam kikockázni az intróban az arcot, de elég felismerhetetlen maradt. A neten kelett megnéznem hogy ez most valamelyik régi Doctor (tippre a 6.), Matt Smith a jelenlegi Doktor, vagy Mofat volt akkora segg hogy ő legyen az.

Az is eléggé idegesít, hogy egy részen belül ezerszám dőlnek az idősíkok, csakis "mert miért ne". Eddig hagyomány volt hogy egy rész - egy idősík, egy történet (bár néha többsíkú probléma). Ez így viszont fárasztó és igenis taszító.

Repülős akciófilmek, 9/11, és valami gyenge ál-netezős sztori. Közepesnek elmegy. De nem kéne lopni a Ghost Riderből.

2: oké, Star Trek folyosó, kizárólag az ajnádékboltok készleteinek bővítésére.
Én amúgy nem mennék a Doktorral ha hívna. Nem pusztán mert veszélyes, hanem mert nincs amit ajánlhatna nekem. Utazás? Új dolgok? Idegenek? Minden megvolt. Az én álmom egy unalmas gyártósor melletti minimálbéres munka, egy élet, amiben ugyanolyan minden nap, és letelepszel, és párod lesz, és felnevelsz egy utódot.
Kérdés: a Tardis miért nem fordít le minden nyelvet?
Miért van egy hoixon egy halember-lélegeztető?
Halálfalók, Voldemort és varázspálcák...
Amúgy nézhető kategória. És bár A Doktor keresztet vet (pfujj), legalább azt is mondja: "Isten, nem vagy te isten, csak egy agyhullámfaló parazita."

3: Vadászat a Vörös Októberre. Nézd meg inkább azt. Nem azt mondm hogy rossz, hogy nem működik - miért mondanám, a VaVO jó film volt. Egyszer már leforgatták. Ezek meg nem változtattak róla. Az Ice Warriorok meg sosem voltak annyira népszerűek hogy a vállukon elvigyenek bármit (ellentétben a dalekokkal, vagy a cybermenekkel, de főleg a dalekokkal).
Tudjátok, minden ellenére ezt az évadot a elggányabb részeket helyettesítve nem is útálnánk annyira, HA nem lenne ott az előző évad, vagy az előző évad (egy rendes szerkéssel) az ez utáni évad után jönne, vagy valami hasonló. De nem úgy van.

4: Még egy "kísértetház". Mi újat lehet it mondani?
Például össze lehet keverni a korábban i.e. 1,500,000,000-ra tett Föld kialakulását (hé, ez egy kitalált világ) a mostani benyögött 6,000,000,000-al.

5: Inkább nézd meg mégegyszer az Alient. A Tardis belsejét már lttuk a klasszikus időszakban, és ott jobb volt.
Ráadásul ennél "anti-climatic" cuccot... Hogy a Többi Clara csak időszivárgás volt, meg a Tardisnak is sikerült felrobbannia, meg minden rövidrezárva. Hát ez nem Nagy Bumm, legfeljebb Kis Putty.

6: Tudjátok, az a fátyol nem csak dísznek van ám. Meg aztán ez így mán inside-spinoff.
Silent Hillbe oltott Stepfordi Feleségek.

7: Uhm, a készítők elfelejtették hogy ez nem a Sarah Jane Kalandjai?
Ami érdekes lenne, ha EZEK a cybermenek ütköznének meg az Eccleston-féle dalekokkal. Az lenne ám a nemsemmi.
Ha a szükségtelen gyerekeket, és az ismételt vidámpark-témát kihagynánk/lecserélnlnk, ez egy jó és eredti rész volna minden szempontból. Így erős ellenérzéseim maradnak. viszont egy részletet kiemelnék: mikor a regenerációkat flashbackeli, nema megfelelő helyen ugyen, de látunk egy arc nélküli villanást gépekkel és gőzökkel - lehetne ugyan csak a feszültségteremtő pillanat az utolsó és utolsó előtti regeneráció között mint a szekvence vége, de miért nehigyjük hogy az a War Doctor? (ne legyünk már teljesen tudatlanok :P)

8: Lehet hogy most tényleg útálni fogtok, de a szörny a Sarah Jane Kalandjaiból A Szélhámos. Csakm ost sokan van. És nagyon pocsékul alkották meg egy fejre húzott zoknival CGI helyett. Ami a cybermenek esetében anno (fekete-fehérben) kiválóan működött, és szvsz a modern alternatív-cíberemenek és az előző rész cíbermenjei után a legjobb cybermenkülső. De itt nagyon gáz.

A fenti sületlenségtől eltekintve viszont ez egy REMEK rész. Összefűz egy csomó töredéket, és önmagában is értelmes, ugyanakkor nem létfontosságú semmilyen szempontból (ellentétben mondjuk a Pandoricával, vagy mi volt a másik epizódzáró).

A Paternoster Gang
itt sem válik a Doktor Társává, maradnak ahogyaz angol mondja "Associates", mint anno A Brigadéros. De ez nem baj, inkább érdekesebb.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad