Sarah Jane kalandjai, 5. évad - Elisabeth Sladen Halála

Ezt az évadot szerintem meg sem vette agyar csatorna, mert egyetlen részhez sem találtam szinkront.

1-2: Na most mondja azt valaki, enneka kezdése kicsit sem emlékeztet a Nehéz Napok a Föld Nevű Bolygón c. sorozat első 2 és fél percére.
És éna világért nem akarnék beleszlni, de miután cisnáltak egy SJS-pótlékot, most Luke/Archetípust alkotják újra, SJ nevelt idegen gyerekét?

Sky.. Egy új ég - egy új kezdet?!? A sorozat semmiképpen nem ment volna ezen az évadon túl!

A Kapitány pedig... Nos, nem lehet minden Doktor humanoid, ugyehogy?


3-4: A tankönyv a francia forradalomról a srác kezében az elején :D A Doctor Who legeslegelső részéban a Doktor Unokája kezében volt egy ilyen :D

Átkozottul érdekelne ki rajzolta a megjelenő képregényeket, mert olyanok amilyennek lennie kell, pláne hogy fekete-fehérben olyan jól mutatnak, hogy nem is várjuk a színezést.
Olvasgattam pár fórumtopicot miközben erre keresgéltem, és vajon Mariah vagy Rani?
Nos, nyilván mindkettő "kötelező kisebbségi", már elnézést hogy kimondom a nyilvánvalót, de melyikük volt jobb?
Színészileg annyira nem látok nagy különbséget, bár Rani nyilván tovább maradt és később is jött, így kicsivel érettebb tudott lenni.
A nagyobb különbség amit láttam a karaktereikben, hogy Mariah... Inkább Sarah Janehez kötődő egyik-gyerek-a-csapatban karakter volt, míg Rani a fiúk kamasz-szerelmének tárgya, míg "Adam" nem hagyta ott a sorozatot egy lightos szerelmi háromszög is állt, majd később a kicsit kínos kamasz vonzódás egyértelműen dominált a kapcsolataiban.
A szülei sem echte support karakterek voltak, hanem az idegenekkel való ügyködéstől független életet éltek, ezzel jelentősen kiszélesítve a sorozat kereteit. Szóval szerintem szerencsésen jött ki a váltás.

Most így belegondolva... A felnőtt, az Irányító az fehér. Az Übermensch gyerek szinén fehér. Csak van itt valami rasszizmus...? Vagy kulturálisan egyszerűen így természetes, a megjelenő többség miatt...? Hiszena többiek is tehetségesek, és a Csodagyerek(ek) egyúttal kissé... furák is.

A rész valószínűleg a SJK legzseniálisabb sztorija. Sokminden történik, minden eredeti, és végre meglátjuk miért titkolja A Doktor a nevét!

5-6: Az ember, aki sosem létezett (a 2010-es DrWho évad után ez a cím sokmindent jelenthet!)
Ez az utolsó történet egy utolsó vicc: a javák eljöttek vackokat eladni a Földre.
De milyen kézenfekvő utolsó résznek: összegyűlik az összes még aktív szereplő egy utolsó nagy kaland erejéig. Respect.

további részek: bár a sorozatot a 6. résszel lezárták (ennek megfelelően végeztek pár módosítást), ám a tervezett történetvázlatokat közreadták, Mi Lett Volna Ha.
Meet Mr. Smith
The Thirteenth Floor
 The Battle for Bannerman Road
Nem biztos hogy jobb lett volna, és egyáltalán nem gondolom hogy Sladen helyét akár csak egy másik hang egy rajzfilmváltozat erejéig bevált volna átadni. Sarah Jane Smith ott volt a sorozat elején, az átmeneti időszak nem-BBC gyártotta filmjeiben, és a modern évadokban. Sarah Jane Smith idolja volt a Whoniverzumnak. Biznyos értelemben maga is A Doktor volt.
És a történet tovább folytatódik ... mindörökké.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad