Doctor Who - Matt Smith, 2. évad, 11-13. rész + specials

11: A 101-es szoba az1948 c. regényben.
De ez is csak egy újabb rémálomgyár. Lehangoló.

Amúgy nem lenne olyan rossz, ha ez lenne a rossz rész. Sajna ez kéne legyen a jó rész :(

Megjegyzem, az egész "A Doktor Hazudik" jelmondatot csak azért találták ki, hogy ne kelljen batrtani a 12 regenerációs szabályt... És persze nem vált be, mert lehet az átlagember hülye, de azért nem tlejesen ostoba.

12: Na EZ végre egy elfogadható töltelékrész.

13: Oké, szóval évadzáró, amiben majd jól kiderül hogy A Doktor mégsem halt meg. Nagy cucc, mégis hányszor kell beleszőni A Hús szálat hogy ez egyértelmű legyen? Esetleg az előre bejelntett további részek kellően meggyőzőek? Hm?

Had emlegessek egy mstanra picit idejétmúlt dolgot: ez a rész sem képes menteni, hogy Amy Pond egy "puszifutár", ami gyakorlatilag házhozmenő SZTRIPTÍZTÁNCOS. Namost hol láttuk ennek a kötelező érzékiségét, karizmáját, vadócságát? Sehol. Az, hogy majdnem végig miniszoknyát visel, messze nem elég. Ha az egész karakter olyan lett volna mint a Space/Time mini(k)ben, AZ lett volna mérce.

Visszatérve a részhez: úgy írom hogy köben nézem. Tehát: szarom le a wtf-faktort, hagyom magam sodortatni. Mit nekem 2011 ápr. 22-én pterodactilusok és Winston Churchil római légiói?
Az azonban már zavar, hogy az előbb forgatott, bár nyilván párhuzamosan írt Torchwoodhoz képest TÖK UGYANAZ A SZTORI: "Szóval azért van ez az egész, mert két meleg fickó szerelmi civódik?"

A Brigadéros is "elhúnyt". Mint Sarah Jane Smith.

A Doktor Narniában: Jó, jó, nem így hangzik a cím, csak nincs kedvem annyit gépelni. Rossz alapvetés hogy a Narnia is unalmas volt, pláne a Night Terrors, amiben szintén ruhássekrény volt a középpontban.

Naszóval, A Doktor "halálával" megint eljöttek a honfoglalók: pipa. Star Warsos űrhajósvenk: pipa. Mission Impossible (+Superman) pillanat: pipa. Dalek: pipa (jó, én is tudom hogy csak egy bicikli). Azt ugye tudjuk hogy egy űrruha csak a levegőtlenségtől, és ha sci-fi, akkor esetleg a hőségtől véd, a becsapódás erejét nem tompítja?


Történet az valahol kint maradta küszöbön, tehát legalább ejakuláljunk egy pohárba. Ez nem is a Narnia, sokkal inkább az Ágygömb és Seprűnyél, vagy valami ilyesmi. Csak itt a káosz funkciótlan.
Aztán nem történik semmi. Egyszerűen semmi.

Azonban mégsem teljesen okolatlana történet. Végülis A Doktor egyszerűen akar egy kiséletet. Bár már nem is tudja mi az.

Pond Life: 5 minizód.
Egynagyon gyenge fillerrel indít, de aztán egy kis szegmensekben (a nyári szünet kitöltése) előadott történetecske kerül megrajzolásra egy ooddal, hogy az utolsó rész prológja legyen az Asylum of the Daleksnek.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad