Csillagközi Romboló (Battlestar Galactica) 7., utolsó

12: reboot. Zarek megint rebelliskedik, mint az első évadban. A forgatókönyv, az alakítások - minden ugyanaz. Az apropó viszont működik, hogy a polgárháborúzó cylonokkal esetleg összeolvadna az emberiség. Személyzet és technlógiai nyereséget jelentene mindkét oldalnak, bár az érdekes kérdés mi van AZOKKAL A CYLONOKKAL AKIK JÓ MESSZE VANNAK, mondjuk a galaxis másik végén.
Érdekes hogy kiderül, A Főnök cylon-hibridje valójában100% ember, és hogy a doki bagókészlete a mmai napig nem fogyott ki a'la alkohol.
Egy dolgot azonban mindenki jegyezzen meg: ha vesztes pozícióban vagy, és vesztesből gyenge pozícióba kerülhetsz egy szövetséggel - fogadd el a szövetséget félretéve a fenntartásaidat.
Végül a Phytia-prófécia: HAMIS. Az "Ígéret Földje" maga a Föld mint tudjuk. A "haldokló vezér" Rosslin. Ám a "jövendőlés"(?) azt is mondja, "a haldokló vezér nem éri meg hogy eljusson az Ígéret Földjére". Roslin viszont nagyonis ott van a Földön.
13: Ott az egész flotta egy maréknyi lázadozóval, akiket két köztudottan elmebeteg vezet. A valós helyzet az, hogy nagyon hamar egyszerűen kiírtanák az összes pattogót.
Mert mégis, mennyien lehetnek? 50 katona és 250 civil? Szemben egy 5,000 fős hadihajó teljes katonai személyzetével?
14: Nem hiszed el, de a puccs még mindig folyik. Ellenállás se a civil,se a katonai részről nincs. Anyád.
És miféle társadalom az, ahol ilyen rövid időn belül ennyi puccs-lázadás-hatalomátvétel van? Egy rosszabb afrikai országban sincs belőle ennyi.
Az egész lázadás-hókuszpókusz csak annyit ér el, hogy egydimenzióssá silányítja az ÖSSZES karaktert, akik az inkompetens írók miatt képetelenek a karakterfejlődésre.
15: különleges intrót kapunk, mármint valami olyat csacsog, hogy "11 modellt ismerünk, 1et feláldoztak". WTF erre a reakcióm. Mindenesetre Nagy Leleplezést ígérnek: backtosryt, meg mindent. Ehelyett csak annyit kapunk, hogy a 7-es cylonegyik sem az Ötök közül, hanem egy eltörölt modell.
És higyjem el, hogy Cavil azzal képes volt szarakodni hogy ne kelljen aludnia, de azzal nem, hogy visszafejtse a feltámasztóközpontot? Amit nyilván javítani is kellett néhanapján. Hol vannak az ahhoz szükséges tervrajzok és munkások, programozók? Mindenesetre ez egy gyenge írók kéznyomát magán viselő, de kibúvó a készítőknek: a fel nem lázadt cylonok ki fognak halni ha nem sikerül új feltámasztót építeniük. Ehhez vmi "Kolónia" kell nekik... Ami vagykiderül micsoda, vagy nem. A fellázadt cylonok viszont simán szaporodhatnak tovább az Ötök, vagy a Hatosban lévő Ötök-Hetek hibrid segítségével (amennyiben nem kapnának további lehetőséget dugni velük). Nem is szólva az ember-cylon hibridekről. Az ember-ember leszármazottak meg lássuk be evidensek (ezen gondolatmenetnek lesz jelentősége, várjátok ki).
Mindez persze csak félrevezetés. Míg a sorozat örténéseinek adataival bűvészkednek, elrejtik a lényeget a szemünk elől: nem csak az ember/robot felek vannak jelen, hanem egy harmadik fél is részt vesz a játékban, mi több az irányítja az egészet!
És látjátok sikerült még engem is megkavarniuk. Kit érdekel a "feltámasztás"? Miért halnának ki tőle a cylonok? Egymilliárd cylon kópia működik egyszerre, nem 7 cylon van összesen egyidőben életben az egész univerzumban! A testeket mesterségesen gyártják, és a nyers személyiségek bármekkora számban sokszorosíthatóak!
És ezt a faszságot: képesek embert klónozni, de egy pitiáner fertilitási kérdést nem tudnak megoldnai?
Másik:
PS: vhogy majdnem elveszett ennek a résznek a magyar szinkronja, és mindenki eredetibe motyog és suttog. Frusztráló. Pláne hogy a feliratozás is akkorát csúszik mint két ház. Azért csak sikerült találnom egy szinkronos kópiát...
16: Hogyan tud fogyni az étel? Amitóa betankoltak algából csakis a napi termést eszik, azóta az adagok változatlanok!
17: Ez a rész elméletileg elmondaná micsoda Starbuck. De csak annyit látunk hogy egy D-kezdőbetűs művész (mint Daniel a 13. cylon, akarom mondani a #7), aki Kara apjának képében megjelenő Vízió-lény lejátszatja vele A Dalt (vezess az Őrtoronyhoz, ami az Ötöket is ráébresztette hogy cylonok). Tehát Kara a Harmadik Játékos Eszköze.
18: Lehetséges, bár nem igazolt, hogy a Hét Cylon az Öt Cylonnal sem tud utódot nemzeni. SZINTÉN lehetséges, hogy az Öt Cylon sem tud gyereket nemzeni, mert a testüket a Hét Cylon készítette.
Mindenesetre elindulunk a Kolónia felé. Fura párhuzam kerül Starbuck és az anyja, illetve Her és Boomer (akinek a mása Hera anyja) közé. A rész végén a Csillagközi Rombolót szétszerelik, így az emberiség, ahogy mi ismerjük, lassan megszűnik létezni végleg.
Sajna annyira kevés ez az egész, hogy kétszerennyi tartalom kéne a részbe hogy egyáltalán filler lehessen.
19: Jelentős időt elhasználnak holmi visszatekintésre. Ha érdekelnének a karakterek talán felfoghatnám elköszönésnek tőlük, DE NEM ÉRDEKELNEK. Az egész olyan mintha azon gondolkodnánaka készítők, hogyan fejezzék be - holott illene tudniuk már.
20: No, a Csillagközit MÉGSEM szedték szét. Hát jöjjenek a Star Warsos rohamosztagosakra hajazó cylonok. Mindenesetre legalább kpaunk még egy csatát, ami úgy egészenn ézhetővé teszi az eseti "ez még Capricán történt" marhaságok mellett is. Még úgy is, hogy a Csillagközinek40 hajója van, a cylonoknak meg EZERHATSZÁZ.
De tudjáték elrontja a vége, mert roppantul idegesítő ha prédikálnak. Nincs okolás, nincs értelem, csak üres öntömjénezés. Kitörnia körből meg nem megy úgy, hogy ismételjük, újrakezdjük A Ciklust. Márpedig a BSG "istenét" követve LÁTJUK hogy ez történik újra, meg újra, meg újra.
21: Nem tudni miért jelölik ezt 3. résznek, mert sehol nincs még lehetőség se ilyen szegmentálásra. Ez az előzővel egyszerűen egy duplahosszú rész és kész.
Végre rálátunk a Kolóniára, és kiderül, hogy az egészet a Babylon 5-ből nyúlták.
A Kolónia végzete ismeretlen. Feltehetőleg semmi baja, továbbra is ott röpköd és ontja magából a cylonokat, akik mind azzala szándékkal születnek, hogy kiírtsák az emberiséget.
Az emberiség maga landol egy bolygón (a mai Földön), amit őskori civilizáciió népesít be, ami csodák csodája, szaporodóképes a BSG emberivel és cylonjaival. Erre reakcióként a 30,000 megmaradt plázacica és plázamacsó úgy dönt, fenébe a technológiával, majd ellátnak minket a helyiek, elvégre ha Robinsonnak egy lakatlan szigeten is akadt nigger rabszolgája... És amishnak lenni jó, hejhó!
Arról persze egy szó sem esik miért akarnának a botokkal és kövekkel éppencsak megismerkedett ősemberek plázakultúrát tanulni...
És hogy mindezt egyetlen ellenszavazat nélkül bekajáljaa teljes civil flotta... Teljességgel természetellenes.
Számomra tudjátok mi volt a legnagyob WTF pillanat ebben a részben? Mikor Rosslin (hogy van ez még mindig életben?) aszondja, menjünk közelebb a gazellákhoz, mire a köv. pillanatban bemásznek egy nyavajás vadászűrhajóba (ezeket nem semmisítették meg a többivel együtt?). Ez nagyon WTF.

Kérdés: mi történt hogy Hera - aki mint kiderül semmi értékeset nem hozott - "mitokondriális anyja" lett a modern emberiségnek? mi történt az őslakos populációval? A BSG legénysége ezen vad, kőbunkóhasználó, beszélni képtelen lényekkel bestializmust követett el, vagy kiírtotta őket? Esetleg mindenki éhenhalt a BSG-ből és a cylonok közül, és Hérát megerőszakolta egy ősember?
WTF?!?

Az meg eegyszerű HAZUGSÁG hogy "ha egy összetett rendszer eleget ismétli önmagát egyszer a valószínűtlen esemény is megtörténik". Ugyanis TUDJUK, hogy "Isten" közbeavatkozása nélkül a Capricaiakfel sem találták volna a maguk cylonjait,azok nem lázadtak volna fel, nem békültek volna ki, és nem hoztak volna létre cylon-ember hibridet.
az egyetlen kibúvó ami akadt a sorozatban, ha NEM KÖVETED KARA THRACE-T, nem követed a Messiást, hagyod a francba "Isten" kibaszott tervét, és végre magadtól cselekszel, nem látomásokra hagyatkozol!


idővonal:

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad