Tom és Jerry 145-166

145: kergetőzés helyett párbajoznak. De ez nem az ő műfajuk, folyton ráfáznak a saját fegyvereikre. Ultralol, a mégoly egyszerű alaphelyzet mellett is!

146: Jerry alvajárva vegzálja a macskát, amit amúgy ébren sose tenne. Tom viszont nem veszi észre hogy csak alszik, érthető módon nem tűrheti ami történik. Így Jerry végig szív, újra és újra, miközben azt se tudja mi történik. Chuck Jones klasszikus.

147: Na erről beszéltem. Jerry rögtön azelején átmegy a festett oroszlán száján. De ez nema Looney Tooney Gyalogkakukkja, így Tom letépi a plakátot és feltárul a kerítésen a lyuk. Ezt hívom profizmusnak.
Te jó ég,a sorozat legjobb olyan része ahol a nagy állat megmenti Jerryt Tomtól. Először mert fel van építve: Tom elsőre nem is vesz tudomásta környezetérő. Aztán szokványos módon kap Jerry segítséget. Aztán a helyzetek az abszurditásba tolódnak: kötéltáncoló elefánt, akkora becsapódás hogy csaka magmánál áll meg... Zseniális.

148: a lánymacska buta mint a tk, de Tom szereti :D

149: a rajzok... és hogy tudunk örülni Jerry győzelmének...

150: aranyhal :D És DÖGÖS aranyhal! Ám ha ilyen iramban használja fel a felhalmozott kliséket, nem fogja tudni folytatni (még tizenpár rész készült mindössze ehhez a sorozathoz).
A legjobb a vége.

151: Ez. Egy. Rakás. FOS. Az első 2 perc véletlenszerű egymásbaillesztése régebbi részek össze nem illő darabjainak. Szabadságon volt a stáb, vagy mi?!? Ekkor jön egy rövid snitt arról hogy elmennek megnéznia saját magukról szóló rajzfilmet. Onnantól megint randomsnittek a régi részekből, köztük néhány nagyon lapos nevetek-fejbecsapom klisé a nézőtéren. Fájaz elszalasztott lehetőség a 4. perc környékén (Tom a szék háttámlájába csapja Jerryt, a vásznon - sajna nem közvetlenül - Jerry lecsorog a falról). A legvége már hozza ezt a szintű szerkesztést, de ez egy elszalasztottlehetőség,ami komoly károkat okoz Chuck Jones megítélésében.

152: Tom, Jerry, és a Donald Kacsa / Plútó Kutyából ismerős rumhordós bernáthegyi. Kevés a humoros rész, de ez már gyakorlatilag történet. A befejező-gag viszont sokat veszít a kiszámíthatóságával.

153: Jerry két lakás közötti oduval rendelkezik. Tehát se jobbra, se balra. Ám olyan vékony a fal, hogy sikerül egymásnakugrasztania őket, miközben azok végig azt hiszik, vele küzdenek ;)
A vége a szokásos FRIENDSHIP, de én megnézném úgy átdolgozva hogy a két macska angyalként elszáll a végén, Jerry meg ott áll a maradékon.

154: Nem rossz, csak meglehetősen értelmetlen.

155: Űrállomás! Ketyerék! Vizuális humor! Robotmacska!
Érdekes befejezés: aki nyer az veszít, aki veszít aznyer.

156: Sci-fi rész! Az előző rész turbósított változata,de akkor is. A robotmacska visszatér! Gyerekkorom kedvenc része :P

157: Jerry jazzbárban lép fel. Érdekes tükre a koncerttermes fellépéses részeknek - no és végre kimozdulunk amellett hogy megtartjuk a koncepciót.

158: Vicces.

159: EPILEPSZIAVESZÉLY!
Mindenből a legjobbat zsúfolták ide - de nem lett ettől egy kicsit túlzsúfolt?
Kb. anyira kirívó mint az elején mikor szabályosan háborút vívtak.
PS: egyes elemek erre a Hannabarbara karakterre hajaznak: a vihogó kutya

160: Tom irtó béna, de irtó kitartó. Élvezet nézni. Még az sem zavar hogy Jerry csak dísznek van (a kompetitor a CJ által kitalált cápa).

161: Nosztalgiashow, de mire föl? Miért méricskél az egyik felvételnél Tom?
A Jerry Naplója részek azért működtek, mert volt keret. Itt is egyértelműen elkezdtek egy keretet, de vagy a terjedelem, vagy más okán végül nem lett belőle semmi.
Ez a stáb egyszerűen nem tudott ilyen részt tisztességgel elkészíteni.

162: Még egy sci-fi rész a végére. Ezek mindig jók. Csakkár azért az újrahasznált snittért ahola robotmacska összetörik.

163: És az utolsó rész szorosan véve. Eztán számos sorozatot gyártottak még, ki tudja miért soroltak ide alkalmanként mégis 1-1 részt a lezárás után. No nem mintha tiltakoznék.
Visszatérés a gyökerekhez - Chuck Jones módra.

------------

164: a klasszikus macska-egér a házban klisé. Jól bevált recept. A rajzok kicsit nagyon elnagyoltak, de hát volt ilyen rajzstílus is.

165: 3Dszámítógéppel gyártott epizód. Hiába, a technika.
A megvalósítás az Amerikai Sárkány disney channeles sorozatra hajaz.
Túlontúl Jerry-párti.

166: Children in need 2 perces special. Különösen megkapó hogy nem akar más lenni mint ami. Tom és Jerry adományokat gyűjtenek benne, és közben klasszikus gagek fűszerezik a műsoridőt.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad