Csillagközi Romboló (Battlestar Galactica) 3.

No, folytassuk a törzssorozattal (2. évad).

1: a BG-nek sikerül elkeverednie a flottától, egy maréknyian vannak Kobolon, másik maroknyian Capricán. Hát nem tök jó hogy 4 helyszínnel dolgozhatnak? Csak tudnám minek, mert inkább a felmerült kérdésekre kívánnám a válaszokat, mint:
- mit követett el az Öt Cylon hogy arra ítlték őket emberknt éljenek az emberek között, hátha megútáljk végre az embereket?
- honnan jöttek az emberi cylonok?
- okés, valaki árulja el mi van a földdel.
- melyik ember-cylon hányas számú? Ha csak12 cylon van, hogy tudok én felsorolni ezen a ponton 12-t, plusz Lucy Lawlesst?
- miért ürítették ki Kobolt?

2: Ho-hm, megint az embercylon + ember keresztezhetőségének kérdése. Ám a legtöbb időt egy megszálló egység ténykedése viszi el, ami arra mutat, ez az évad akcióra koncentrál.

3: ismét egy akció/történet rész. Lövöldözés, robbantgatás különösebb előrehaladás nélkül.

4: a helyzet eszkalálódik, úgy döntöttek az írók, bár ez nem volt szükségszerű. Az idő telik, de valójában továbbra sem történik semmi.

5: Amkor az egyetlen logikus lépés a polgárháború, és azzal az emberiség megsemmisülése, visszatáncolnak (nyilván). Ha a felvetés a "miért nem statárium" volt, akkor azt sokkal jobban csinálták meg a Penge c. film/specialben.

6: A flotta kettéválik a szekulárisokra és a vallásosakra. Akar vki fogadni melyiknek lesz igaza a készítők szerint?

7: oké, storyprogress. ÁM. Felmerült bennem, minek kellett vesződni visszamenni Capricára a nyílért? Nincs bent az adatbázisban minden róla, mondjuk a papnőében ha máshol nem? Miért nem gyártottak egyszerűen egy azonos nyilat?
És miért szenvednek hogy "jajj, most álljunk neki keresgélni"? Nincsen számítógépül és asztonómiai adatbázisuk (= csilagtérképek)? Beütöm a konstellációkat, a számítógép meg pár perc alatt kiköpi a választ.
És ugye tudjk, hogy a cylonok tudnaka sírról, és ők tényleg végeztek archeológiát, összehasonlító mitológiát - egyszóval tudományos munkát a kérdéskörben. azaz tudják hola Föld. Miért mennek hát arra?

8: Szóval 12 cylon modell van. De akkor miért van 13?

9: 50,000 személy között csak 1 orvos van, és nem képeznek mellette senkit... És komolyan kérdem, ha van bányászhajójuk, van finomítójuk, akkor hol vannak, miért nem működnek a gyártósorok? Nem igazán életszerű most az idővel bekövetkező alkatrészhiánnyal foglalkozni.

10: Nagyon olcsó megoldás előjönni az egy-magányos-katonai-hajó ötletével. A másik ok a narratív deus ex machina, mivel az BG-nek alapvető részét képeznék az űrcsaták, viszont sem pilóták, sem gépek nem maradtak mostanra a Csillagközin.
Egyébként mega Star Trek Voyagerben ugyanezt a történetet már elsütötték. A másik hajó előtörténetét feldolgozó speciallel együtt. A különbségitt, hogy itt nincs hova "visszatérni". A Pegazus halálra kihalásra ítélte a fajt mikor úgy döntött, ahogy.

11: a 10."rész" folytatása

12: a 10. részben megkezdett történet lezárása.

13: Kicsit korán van még kiírni Rosslint, nem? Még sehol nincs a vége az útnak. Ha pedig meggyógyul - akkor hogyan teljesül a prófécia?
A másik, hogy a készítők elfelejtették a lore-t. Ez a "háború" (emlékezzünk, nincs háború, azt azemberiség már elvesztette) nem azért tört ki mert "rabigába döntötték" a cylonokat. az az Első Cylon Háború volt. Ez a második, ahol a cylonok provokáció nélkül, a teljes megsemmisítés tervével jöttek. Bármiféle szimpátiamozgalom itt nem hihető.

14: Amit tenniükk éne, az találni egy új bolygót. Van térképük, kiindulási alapjuk -DSZALJANAK MÁN A FÖLDRE!

15: random rész a 2. VHs német pilótákról készült kaptafára. Megjegyzem egy aszteroidaövezetben semmit nem látnál szabad szemmel azon egyszerű oknál fogva, hogy nincs fény. Vagy a műszereket nézed, vagy lehetsz akár vak is.

16: A sorozat megakadt, és a Földön kívül az egyetlen lehetséges szálat vagdossa. Ráadásul azt is rosszul. Az egész erőltetett, és látszik hogy a stáb nagyrésze egyszerűen kihátrált a franchise-ból. A megmaradt szereplők: Adama, Apolló, Starbuck, az Elnök, a skizó tudós, a terhes cylon. Ennyire apadt egy legalább 20 fős ember-indulóstáb, és 12 fős cylon szereposztás. Így fordulhat elő hogy kommandós helyett pilóta megy akcióra, és hogy a terrorelhárítók nem hordanak golyóálló felszerelést.

17: Most komolyan, ez a sorozat annyira jellegtelen látvánnyal és színészekkel dolgozik, hogy sikít közüllük Kate Shackoff, az egyetlen aki többet is elérhet. Pár kisebb arcon látni hogy tucat-sorozatszínész lehet belőle, de a többi (Adama, Apolló, Ty, és gyakorlatilag mindenki más) meg még annyit sem fognak elérni soha hogy ha meglátod rábökj a képernyőre hogy "ezt már láttam valahol".

18: Ennek a résznek gyakorlatilag semmiféle jelentőségenincs azon kívül hogy megtudjuk melyik a Hármas.

19: Hát jó nagyot ugrottunk az időben... Ami nem is lenne akkora gond, ha nem érződne hogy ezzel csak azt akarták elfogadthatóvá avanzsálni, hogy ad-hoc összedobált ötletekből fércelték össze ezt a valamit. Ami azért is kínos, mert még két évad van.

20: Teljesen értelmetlen. Látszólag kiírják a cylonokat a történetből, azaz a fő konfliktusforrást. Egy olyan fordulattal, ami a lore miatt semennyire nem meggyőző vagy kielégítő. Plusz A Terv special itt le is záródik, az a "film" nem tartalmaz ez után következő elemet.
Amúgy egyéb indoklás nélkül megy a nyavajgás, amit csakis annak tudok betudni, hogy rájönnek, pártízezres civilizációban élni nem ugyanaz mint pármilliárdosban, és bizony valaki központilag meg kell mondja mit csinálj, nem indulhatsz neki annak amire kedved szottyan.
PS: nem érthető mire a nagy pánikolás. Ad egy: úgyse tehetnek semmit. Ad kettő, és ez még jobb: a cylonok megmondták hogy nincs harag. Akkor meg minek izgulni?

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad