A magyar filmgyártás filmjei 55 - A leányvári boszorkány (1938) / Nincsenek véletlenek (1938) / A noszty-fiú eseteTóth Marival (1938)

Közvetlen a János Vitéz után egyújabb "boszorkányos történet" (pun intended).
Hogy mit keres mindenki díszmagyarban laborban, kocsmában- tehát ahol folyadéktól könnyű koszolóni, fogalmam sincsen. Azt se tudom hogy jött egymáshoza két helyszín, vagy miért köll Spontán Énekelni.

A film amúgy arról "szól" hogyan próbálják a katonák átbaszni a tisztességesen működő zálogost, csakmerta katonák minden pénzüket és rablott kincsüket eldorbézolták. És közben sokat Spontán Énekelnek, ami még azzal sem indokolható hogy katonák.

A megvalósítás kaphatna 2/10-et, de se a történet se úgy általábansemmi más (pl. színészi játék) nem tetszik, így marad az 1/10.

Ja, boszorkány sincs.

--------------------------

Szembántóan villódzó izé. Azon túl egész érdekesnek tűnne a rendezés, díszletezés, színészi játék - de nem tudom megnézni. A történet amúgy az ismerős "összekeverjük a párunkat" klisé.
1/10.

--------------------------

Sokat masíroznak benne huszárok. A kópia minősége sok helyen kifejezetten pocsék. Van Spontán Éneklés is. Bár ne lenne. Ja, a film amúgy arról szól, hogyan adjuk el sok pénzért a lányunkat.

Ha minden rendben lenne vele, ÉS nem volna benne az a fránya Spontán Éneklés, érne 5/10-et.
A Spontán Énekléssel is emgérne 4/10-et.
De sajna a kóia minősége az elviselhetetlen környékére rontja a dolgokat, 2-3/10.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad