A magyar filmgyártás filmjei 66 - A gorodi fogoly (1940) / Gyurkovics fiúk (1940) / Hazafelé (1940)

Mindig olyan nehézelkezdeni ezeket a postokat. "film, film, film"... Na had szóljon. Vagy mégis inkább ne.
Elértünk az első teljesen "katonafilm"-hez a'la Tizedes mega többiek (l. később). 'VH hadifoglyok szökdösnek hazafelé. Az igaz hogy most nem A Klubban üldögélünk nőkre hajtva, de ettől jobb-e?
A legfájdalmasabb ez a "magyar mentalitás" hogy mink szívesen vagyunk hősök, de harcolni azt ne kelljen. Hiányzik az elköteleződés. Bármelyik irányba, de köteleződjön már el, mert ez a se-hal se-hús mentalitás egyszerűen nem érdekes, márpedig a mozi az szórakoztató műfaj.

Nézd meg A Pince előzetesét:
Alapvetően mind kretén. De nem is azonosulni akarunk velük. Szórakoztató hogy ezek az emberek elkötelezetten berendezték a pincéjüket fura kis hobbijaiknak és azt teljes átéléssel megélik akár a trófeatermeről van szó, akár az ex-náci katona magánszentélyéről.
Lehet hogy megvetem, de egyúttal elismerést is kap. De a magyar?

PS:a végéről azért az elmaradhatatlan házasodás nem maradhatott el!
1/10

----------------------

"- Tanárú úr, én készültem" - kábé a nyitómondat. Nos, igazából azt, meg a Rejtő "a helyesírási hibák viccesek" Jenő összes műveit MINDENKI ÚTÁLJA.
Ha ez egy 20-perces propagandafilm lenne, ésnem próbálná nagyjátékfilmként eladni magát, talán értékelném. Így 1/10.
PS: Ja,  itt is katonák, meg házasodás van.

-----------------

Alulvilágított fostos szar, ami rávilágít mennyire elvesztette Agyarország a kapcsolatot ... Valószínűleg bármivel ami külföld, mertazt hiszi a magyar osztályosság van meg az USA-ban is. Ahonnan a végén nagymagyarkodón főszereplőnk menekül a milliomosság elől és lesz inkább szegény kommunista munkásember Agyarországon.
Na menjetek a picsába. 1/10.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad