A magyar filmgyártás filmjei 74 - A cigány (1941) / Dr. Kovács István (1941) / Egy éjszaka Erdélyben (1941)

Nézhetetlen minőség, 1/10 megnézés nélkül.

-------------------

Hát ami ilyen fejléccel jön ki mindneképpen megéri ránézni! Bár úgy tűnik az egész pusztán amiatt van kinn hogya fajelmélet szóhasználata megjelenika filmben, az is kimerül annyiban hogy "őrizni kella magy "faj" összetartozását", oszt kész. Túl van ez lihegve kérem.

ÁL-dokumentumfilmmel van dolgunk, aminekazeleje egy szónoklat kb. "Valós Történeten Alapul" hamis táblája. A benne foglalt üzenet zavaros mint a kannásbor.
30 percbe telik míg a két család találkozik, közben annyi történik hogy MINDENKI az országban tudomástszerez róla itten X és Y össze fog házasodni ha nem gyün közbe semmi. Közbe fog, hiszen ez még csak a pénzes bula, nema szerelmes, de hagyjuk.
Újabb 30 percen keresztül vidéken, szülőknél a városi család mélán feszeng, merthogy unalmas. Erre szakítanak, és Ügyeletes Ffi most szerelemből randevúzik. Ahol aztán vmi kötsög városi diák fejbedobja papírgalacsinnal, mire lekever neki egypofont, mire az párbajra hívja, amit az nem fogad el, mire kirúgják tanári állásából. A film végére persze ő jár jól, mert csak.

Szóvalel ne higgyétek azt a sok BAROMSÁGOT amit a wikipédia összehord tartalom címszóval, mert nem igazán igaz. Vagy mégúgy se.

-----------------

Jó vicc is lenne ha egy egész éjszakán át tartana a film! Bár asszem Jancsó (vagy Tarr?) elkövette azt a kóklerséget! (l. később)

Erdély és lovak. a 2VHalatt, ahol már mindennek a helyét átvettéka gépesített hadosztályok. Csak a magyararok szarakodtak még doni huszárokkal.

Az alaptörténet egy Mátyáskirályozás, azaz hogy MáriaTerézie vmi József nevű utóda ott mászkál álruhában felmérni a leendő országának valós körülményeit, miközben vmi megbízott kapitányáról mindenki azt hiszi ő a császár.
A film legnagyobbrésze mindazonáltal nem a nép között, hanem a gazdagéknál játszódik, amit pont leszarok. Nézz meg inkább egyet a Mátyás Király Meséi mesesorozatból. Addigis ez 3/10, mert végülis nem nagyon lóg ki a lólá, kosztümös filmnek elmegy, csak épp nem írtak hozzá rendesen történetet.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad