A magyar filmgyártás filmjei 68 - Lángok (1940) / Mária két éjszakája (1940) / Pénz beszél (1940)

Mondhatni "dokumentumfilmmel" kezdünk. Vami random asszonyka portréfilmje amin keresztül a korabeli székely életbe tekinthetünk bele, mert Nagymagyarország, Sieg Heil, Lebensraum, meg mifene. Holott Erdélyt mikor is csatolták el és sosem csatolták vissza? 1526-ban! Pont annyira nincs "történelmi joga" Agyarországnak Erdélyre mint a judaizmusnak Izraelre (nem elvitatva hogy ma az egy létező ország, jogalapja a létezésre pont ugyanaz mint Palesztínának: hogy LÉTEZIK).

Az áthúzott szöveg az "Isten tenyerén" Riedl Klára doksi lett volna, de kiderült egy másik doksit találtam helyette azonos névvel. Jöjjön helyette a Lángok:

Nem, ennél sincs fogalmam miért 1940-et monda youtube-os feltöltő. Btw, miért nem alapgomb az átúzott formázás a bloggeren? Itt a színvonal mindenesetre üti egy Pumukli szintjét, ami azért nem semmi, trololol!


Jó kedvem van, ezért adok egy 4/10-et, de ne bízza el magát senki. Btw, úgy tűnik mintha a rendező egy Máltai Sólyom/Casablanca stílusú amcsi film alapján dolgozna (a film eleje sokkal erősebb mint a vége, tizedannyira sem izgalmas mint amazok, még úgy se hogy azokra még 1-2 évet várni kell).

PS: Amúgy egy "lángok" címtől heves érzelmeket, nem film noirt vártam volna.

---------------------

Nem tudom ez vicces akart lenni, és az úgy komoly baj:

És ha ez az alkoholista férfi nem Mária, akkor nem tudom miért van a filmben:

Nem akarom hogy bárkinek köze legyen hozzá, pláne nem egy rendes nőnek.

1/10 részemről, ha vki másként gondolja írja meg kommentben.

----------------

Nézzétek meg a nagypapát, akiről amúgy a film első mp-ébenazt mondják "haldoklik", majd EGY MÁSODPERCCEL KÉSŐBB már elsütika poént "meghalt" (valójában nem, de simán beszopjuk hogy ennyire gáz a rendezés/forgatókönyv). Tipikusan rossz szinész.
Az alaptörténet úgy néz ki, a Képzelt Betegből lopták (színázban érdemes AZT megnézni, aranyos vígjáték. Olvasni, vagy képernyőnviszont szar). Csak itt a beteg tényleg meghal, és csak hogy kicsesszen a családdal akik mind örökölni akarnak, a cselédre hagyja a lóvét, aki aztán (szintén megbetegszik? És halálos ágyán?) továbbadja a lóvét a frissen házasodott egyetlen nem pénzéhez rokonnak. The End.

1/10. Talánadhatnék rá 2/10-et, de nem ma.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad