Dragon Ball - Csillagharcosok a Földön

Három al-szakasz: felkészülés, harc Nappával, harc Vegitával.

Goku jórészt fut az über-Szent-Oszlopon. Ennél nagyobb megmászható oszlop nem lehetséges, ez is már vicc kategória. De akkor honnan fognak új mestert szülni Gokunak később, adódik a probléma.
Ennél nagyobb gond azonban hogy a sorozat folyton emlékeztet rá, hogy Gohan bármennyit is edzzen, ugyanaz a kis geci marad aki az első nehézségre összeroppant és visszazuhan azzá a síró kis fasszopóvá aki az elejétől fogva. Elvileg adódna egy pillanat aminél akár elfelejthetnénk neki rettentő nyivákolását - amikor másodszor találkozik a kígyóval. De azonnal emlékeztetnek minket hogy áh, a kis rohadék csak egy anyámasszony katonája akire nem lehet számítani. Ennyit a főhős lecseréléséről.
Gohannak ezután sikerül MÉG MÉLYEBBRE ásnia magát. Még a fentiekkel legalább tolerálnánk a létezését, de aztán mikor rá kerülne a sor gyáván bepánikol és meghal miatta az egyik karakter. De tovább is van, mondjam még? Mondom: mikor végre elkapják Nappát de kiderül hogy a farka nem jelent gyenge pontot AKKOR LEGALÁBB üthetne mégis, és váratlanul megsemmisíthetné a köcsögöt. De nem. Nemhogy nem történik újabb Váratlan Erőförccs, de EGYÁLTALÁN NEM CSINÁL TÁMADÁST a jelenetben. Itt már egyszerűen a létezése is frusztrál, a képernyőidőt foglalja, nem is gyűlöljük hanem undorodunk tőle mint egy rakás híg szartól amibe sikerült belenyúlnunk. És ez így megy tovább, és tovább, és már rég menthetetlen az egész, de csak nyomják fullba a kretént.

Szintén látszik már az a probléma is, hogy ez a része a franchise-nak egyszerűen nem játszódik lakott területen, csakis kihalt pusztaságokban. Ez legalább annyiban indokolt hogy a lakosság védelme érdekében civilizációtól minél távolabb kívánnak küzdeni - nem úgy mint a Bleachben ahol egyszerűen csak nem rajzolták oda az embereket és hasonlókat ahova pedig elvárnánk.

Tensint is elkezdik kiírni. Ennek oka nyilvánvaló: a Megtért Gonosz karakterét átvette Sátán, és hát nem igazán lehet folyton új technikákat írni egyik karakternek sem itt. Ezek csak folyvást erősödnek.

Viszont itt van az is,  amiért megintcsak lehet magasztalni a franchise-t: a Tökéletes Happy End nemléte.
Yamchának és Bulmának mégsem jött össze. Nem mintha rossz életük lenne: Bulma jobb műszerész mint valaha a világ legbefolyásosabb vállalatának élén. Yamcha pedig befutott, túlfizetett baseballjátékos.
Tensin és Launch kapcsolata az egyetlen igazán tragikus: Launch hiába erőlködik, Tensin ügyet sem vet rá, így visszasüllyed piti bankrablóvá. Tensin meg egyedülmarad örök magányra kárhoztatva, remeteként, életcél nélkül - és észre sem veszi.

---------------------

Viszont ezen a ponton rájöttem, igazából hótmindegy mi történt. Sorozatot az tartja életben amit éppen/legutoljára kitoltak. Így az új DBZ a DBS. És ezzel nincs semmi baj.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad