Dragon Ball - Szívtelen Sátán Saga

A rossz hírrel kezdeném: Jamcha egy One Trick Pony comic relief karakterré degradálódott. Tudja azt a farkas-támadást és kész. közben a többi szereplő azon röhög mennyire gyenge (nem lövök le poént de az is marad).

Van egy új "Z-harcos", már persze az egyelőre gonosz Ifjú Sátán megszületése mellett. Neki elég kevés megjelenése lesz, de mégis tevékenyen jelen van pár harcnál, ezért tiszteletbeliként megkapta a nézőktől-rajongóktól a Z-harcos kitűntetést.

Goku iszik vmi Szentelt Vízből, aminek a hatása kb. az, hogy alap-alakban is bírja a majom-forma erejét, vagy legalábbis asszem.

A grafikai megoldások is fejlődtek, látszik hogy már gépi animációval tolják egyszerű ceruzarajzok helyett, bár az állóképek soha nem mennek ki a divatból.


Kristálygömbkeresgélés természetesen van, de mondhatni átveszi a helyét a Főgonosz szereplése, Szívtelen Sátán Második Rémuralma. A harcokra tevődik át majdnem teljesen a hangsúly, a korábbi "perverz" pillanatok szinte kizárólag Zseniális Teknősre korlátozódnak, de nem vesznek ki azért.

A téteket is sikerül nagyban emelni, ugyanis lesz aki MEGHAL. Persze rögtön felmerül hogy "áh, úgyis feltámasztjuk (őket) a kristálygömbökkel", de ez nyomban problémákba ütközik. Kezdetnek a Főgonosz annyira erős hogy felmerül, először őt kívánják el a csudába,és majd csak egy évvel később támasztgatnak.
Aztán a gömböket a Főgonosz lenyeli, és a tetejébe a sárkányt elpusztítja. Szóval hajaj. Az általános hangulatot tökéletesen illusztrálja mikor egy 5-6 éves kislány ragad kétségbeesésében fegyvert az ellenálláshoz.


Persze végül minden megoldódik, de hát azért mese. A feszültségteremtés azonban működik, a végleges halál lehetősége ott van.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad