Dragon Ball - A Harcművészetek Nagy Tornája 2

Több okból is jó és lényeges ez a saga ( ~történet), kezdve azzal hogy sikerül elkerülni Ash Ketchum Átkát, azaz az Örök Vesztésre Ítéltség Szindrómát (ÖVÍSZ). Ugyanis egyértelműen lefektetik hogy a Harcművészetek Tornája egy szabályoktól erősen korlátolt valami, ennél bőven lehet problémásabb helyzetbe kerülni a valóságban.
Az is fontos tényező hogy a szerencse soha nem elhanyagolható része a küzdelmeknek.
Egy másik átok amit a sorozat sikeresen elkerült a Szent Grál Megszerzése pillanat, ami a Narutoban és a One Piece-ben megvan, azaz a konkrét eljövendő pillanat aminél a cél pontosan elérhető. Narutóban ez a hokageság, a One Pieceben a One Piece megszerzése. Itt viszont bár létezik "végcél", az képlékeny, mozgatható célvonal - amíg ki tudnak találni valami erősebb ellenfelet, a sorozat folytatható. Ezért is vagyok kíváncsi rá mi van a DB Superben.

A korábbi futó találkozás után végre szembeszállunk Tensin Hannal (és barátjával Csaozzal ahogy a szinkron hívja, eredetileg Chaos, azaz Káosz). Tensin a tökéletes képességhalmozó karakter, és ebben nagyban különbözik a franchise többi szereplőjétől, akik inkább erősödnek, gyorsabbak lesznek egyre inkább, képességeik pedig csak kiteljesednek, és emiatt nincs belőlük sok, gondoljunk csak arra ahogy a kettőződést felváltja az Égi Csillag, azaz ahol már vagy 8 mást teremt és azok nem is vibrálnak.

Viszont Zseniális Teknős hivatalosan visszavonul, nagyobb/rendes harcokra tőle már nem számíthatunk, legfeljebb pár kisebb, a történet szempontjából lényeges megmozdulásra (igen, Szívtelen Sátánnál látunk még ilyet teszem azt).

És míg a harcok egyre hosszabbak lesznek (már majdnem minden harc legalább 2 részes, a saga utolsó összecsapása eddig rekord 5-ig jut), a "perverz" és vicces pillanatokból egyre kevesebb jut. A sorozat felnő a történettel.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad