Dragon Ball - Szívtelen Sátán Saga

102-122. részekről beszélünk.
A harcok viszonylag kevesek, de ha összehasonlítjuk a többi nem-Harci Torna sagával mégis egyre hosszabbra nyúlnak. Viszont már nem random encounterekkel dolgozik a széria, hanem a Bossal és annak minionjaival. Sőt, a végén megszülető Ifjú Sátán tulajdonképpen megszakítás nélküli folytatása ennek a történetnek, de a semmiben lebegő időbeli ugrás helyett ez az ugrás történetileg is jelentős történéseket tartalmaz majd.

A szinkronban egyre jelentősebbek a tévesztések sajnos, de még elmennek. Sajnos az animátorok továbbra is szintén problémákkal küszködnek, így az utolsó sárkánygömbnek bár a 7-esnek kellett volna lennie, sikerül ismét a két résszel korábban összeszedett 3-csillagosnak lennie. Szintén akad egy probléma a radar működésével ami annak ellenére nem tudja jelezni egyszer az egyik gömböt, hogy azt élőlény nem nyelte le.

De Goku most már tényleg iszik varázsvizet, aminek szvsz az a jelentősége hogy átváltozás nélkül is rendelkezik innentől a majom-forma erejével.
Szintén látjuk hogy már a páncélököl direkt találata sem árt neki.

Egységesítést jelent továbbá hogy egyértelműen a "jó" karakterek alap energialövedéke a Ka-me-ha-me-ha (eredetiben Goku pedig tolja ennek az erősebb változatát a Mage-Kame-Hame-ha cuccot, de tulajdonképpen kit érdekel), a "gonosz" fejlődési úton járt karaktereknek pedig a Dodonpa.


A kívánság bár megvan a sagaban, de szinte mellékesen történik, ami jelentős strukturális fejlesztés.
Végül pedig hogy Szívtelen Sátán beveti a minden japcsi  félte szuperfegyvert, a Végső Fegyvert: az atombombát (természetesen ez karakterképesség, nem vmi technológiai cucc):


Szóval ő nagyon gonosz, és nagyon meg kell állítani.

Ami kicsit gond, hogy a többiek Goku mellett erősen hátrányba kerültek, lévén az író nem tudva kitalálni mást mint amit már egyszer használt, most küldi el őket  Karinhoz. Goku meg egy felsőbb szinten edz.
Ezt az ellensúlyozza hogy a sorozat kijelenti, nem az a fontos ki mennyire erős abszolút értékben, hanem hogy önmagához képest fejlődik-e, így lehetőséget ad hogy a néző kedvencet válasszon magának és ne csak Gokura koncentráljon pusztán azon az alapon hogy úgyis folyton ő a legerősebb.

Megjegyzendő persze hogy Goku egyáltalán nem mindig a legerősebb. Szívtelen Sátán felett aratott győzelme igazából mindössze a második nagy győzelme, az első a Vörös Szalag Rend leverése.

Ja, itt a gondokat megint Pilaf okozza alapvetően, szóval a kis dugó továbbra is állandó fenyegetés, még ha önmagában elég jelentéktelen is az ereje.
Egyébként ez is baj a Vörös Szalag Rend Saga elejével, hogy pusztán párhuzamosan ügyködik Pilaf és a zsoldossereg. De abból a gondból éppúgy sikerült kilábalnia az író(k)nak mint a többiből.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad