pokemon 0088

Nos, az első évad véget ért, és ez jóval kevesebb epizódot tartalmaz (36 vs 82), persze filmek és special-ök nem számolva. Azokat amúgyis menet közben kell összehoznom/kikorrigálnom mások listájából. "Óriások vállára álltam."

Ja, a linkgyűjtő-oldalak elbaszták, bár létezik a magyar szinkron a részhez. Mind azonos forrást lophat, mert mindegyik 1. évad 83. részként azonosítja ezt, és a Tentacool és Tentacruel részt linkelik újra. Közben ez a 2. évad 1. része, bár a linkgyűjtők a 2. évad 1. részének a 2. évad 2. részét linkelik - ismét mutatja hogy mindenki egy eredetit klónozott le.
Szintén érdekes hogy a magyar wikipédia a számozást jól tudja, de valami alternatív címet ad meg: "Masara város! Egy új utazás kezdete", ami ki tudja honnan jött.
Ha valaki kíváncsi a szinkronos jó részre, ezt a LINKet sasolja. Nem, nem fogok ellőni egy pokemonos szót, mert marhaság.

A sorozat eddig egy eléggé közepes-gyenge rajzfilmsorozat, amiből viszont a popart valószínűleg tanulható.
Amit ígérhet az első évad, az visszatérő és állandó szereplők, Ash későbbi továbbjutása, még több mon, a pilot titkos-monjának felfedése, Misty bringájának kifizetése, esetleg Brock és Misty saját céljainak elérése, Ash monjainak fejlődése. Lássuk hát mi valósul meg ezekből.
Amit pedig elért... Hát nem túl sok. Oké, világépítésből kap egy 4-est, de semmi kiemelkedő. Ash tovább jutott mint Gary, ami azért valahol valami. És pikacsucsu már nem akar legyilkolni mindenkit, sőt, véletlenül se rázza meg a csoportját, hanem csak akit kell (vagy akit elkerülhetetlen).

No, a sorozat kapott egy jóval dögösebb főcímet, de semmi új mont nem mutatnak alatta.
Kiderül viszont hogy Ash a Top16 között volt. Tehát még 3 forduló lett volna a győzelemig.


Amúgy:
- sajnos egy fokozat után a csípős dolgok nem a szádat égetik. Ezt felejtsétek el. Egy szint felett egyáltalán nem égetnek semmit amit éreznél, csak méregként funkcionálnak.
- mi a rákért engedik ki folyton a monokat? Bármiféle táplálék nélkül határozatlan ideig eldekkolnak a gömbjeikben. Ha nem harcolni vagy edzeni akarod őket, akkor pazarlás kiengedni őket.



Oak mondja hogy "Garyt akartam megkérni, de a bajnokság után ő rögtön lelépett", tehát ez az első évad direkt folytatása. Nem reboot.

Ash megint az amnéziájátólszenved, látott már elvégre fearowt.


A rész csata-összesítése...
Először Ash monját legyőzik, tisztán.
Aztán charizard lenyomja a rakétákat, de még mindig nincs kontrol rajta, szóval felemás érzéseim vannak.
Fearow ellen Ash kifogy a mozdulatokból, bár az erőnlétből nem, de a csatát külső segítség fejezi be helyette.
Összességében adok 1 tiszta győzelmet Asnek a végén asszem.

Ééés Ash egyik 3. formájú pokemonját kidobja a francba, kinek kell az alapon.

Az Orange (narancs) szigetek mindazonáltal ezek szerint nem külön régió, így nincs pokemon ligája, így nem lehet ott pokemon mesterré válni. Tehát filler arc következik. Amiről egyébként tudni lehet hogy utolsó évadnak szánták, legalábbis Ashnek, aztán a végére meggondolták magukat...



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad