A One Piece helyzet

Azt gondoltam, miért ne néznék rá csak m ég egyszer erre az izére.

És hajaj, rossz hírem van. De lássuk, hogy áll a One Piece Agyarországon, és világviszonylatban:


Yup, nem jól. A saját magyar rajongói oldala mindenestül eltűnt. Azontúl hogy se eddig, se máskor nem hallottam róla hogy errefelé bárkit is izgatna ez a cucc.
A Doctor Who helyzete sem áll fenn, hogy sokáig csak a brittek izgultak rá, de mikor a nagyvilág rátalált, mindenki felfedezte magának, és elkezdtek rajongani érte érezhető mennyiségben.

Most nézzük meg hogy áll a magyar facebook-közösség:


Hát nem túl jól. Mi a helyzet a főoldalllal?


Hm, 2017 óta nem aktív.

Nemzetközileg se sikeres a cucc, a készítő kénytelen volt kiadni egy nyilatkozatot, mikor lesz már végre vége, mert mindenki unja.
De tényleg, az összes kapcsolódó youtube-csatorna már azon csámcsog csak, mennyire szánalmasan lassú az egész, és sohasem fog véget érni.
A vicc, hogy a nyilatkozat még mindig ott tart, hogy "80% van kész", és"még kb. 5 év". Ami az eredetileg tervezett teljes hossz lett volna.
Ez annyira hosszú, ha ma elkezdesz napi 1 részt nézni,  utol fogod érni a sorozatot, ami még utána 2évig futni fog mielőtt véget érne!

Őszintén szólva, senki nem fog még 5 évig kitartani emellett a döglődő szánalom mellett.

A legcsúnyább, hogy már a HATODIK RÉSZBEN előjött a padding. Az aktuális sziget főgonosza ugyanis MEGHALT abban a részben (rálőttek egy atombombát lövő ágyúval közvetlen közelről). De mégsem, az író meggondolta magát, és beírt még egy ellenfelet, és még 3 részt.
Ez meg is alapozza a sorozat készítőinek hozzáállását, azaz minek nézte bárki?

Arról nem is szólva hogy a sorozatnak nincsen tétje. A fő-főszereplő immunis közelharci fegyverekre (buzogány, balta nem csinál semmit, a kard eltörik rajta), és lövedékekre is.Szóval hacsak valaki elő nem áll egy lézerágyúval, vagy legalább egy lángszóróval, nincs min aggódni.
De a többi szereplő se immunisa problémákra. Az első részben Naomi ellop több zsák kincset - ami a negyedik részre egyszerűen eltűnik.
Vagy Zoro (nem Zorro, mert az copyrightprobléma lenne, gondolom), meg a harmadik részben anélkül szabadul ki, hogy végül bárki odaadná bármelyik kardját.

Szóval a sorozat készítői igénytelenek, céljuk viszont a minél hosszabb terjedelem.
Meg is van az eredménye.
Többek között filmek, és speciális részek - amiknek semmi köze a törzssorozathoz. Se nem illeszthetők a történetbe (mint a Pokemon legtöbbje), se nem afféle zanzásított alternatív univerzumot képeznek (mint a Dragon Ball - az S-filmekről már nem tudom ez még áll-e), hanem egyszerűen nem illeszkednek az idővonalra, azért léteznek csak, hogy létezzenek, te meg fizess érte.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad